Galapremiär av Den enda vägen

Galapremiär av Den enda vägen

Galapremiär av Den enda vägen

Vi inledde kvällen med middag på Texas Longhorn i Kungshallen.

Vi inledde kvällen med middag på Texas Longhorn i Kungshallen.

Gustaf ville hellre ha tacos än hamburgare - inga problem, mamma fixar allt!

Gustaf ville hellre ha tacos än hamburgare – inga problem, mamma fixar allt!

Igår var jag och familjen på galapremiär av Den enda vägen. Vi började kvällen med en god middag på Texas Longhorn i Kungshallen. Alltid trevligt att gå ut och äta en helt vanlig vardagskväll utan någon speciell anledning. När vi ätit upp knatade vi iväg till Rigoletto där filmen skulle visas.

Den enda vägen är en svensk film som har premiär på landets biografer nu på fredag 7 april. Filmen handlar om bröderna Michel och Alex. Två helt vanliga bröder som bor på Lindängen i Malmö och råkar äga en fin bil. När någon börjar skjuta mot dem när de sitter i bilen, blir de misstänkliggjorda av det samhälle som egentligen borde skydda dem. Polisen tror nämligen inte på brödernas historia utan misstänker att de är inblandade i organiserad brottslighet, eftersom de har invandrarbakgrund och ”man blir inte skjuten om man inte är kriminell”. Filmen baseras på de serieskjutningar som satte skräck i hela Malmö 2009-2010 och som Peter Mangs dömts till livstids fängelse för. Den enda vägen är en engagerande och djupt berörande film om två bröder som kämpar mot samhällets sociala och strukturella orättvisor.

Jordgubbar och bubbel - en underbar kombo!

Jordgubbar och bubbel – en underbar kombo!

Ny smak på Svenska Lantchips.

Ny smak på Svenska Lantchips.

Gott och fräscht innan filmen!

Gott och fräscht innan filmen!

Innan filmen började bjöds vi på dryck och tilltugg. Det var Bubbies-glass, chips, bubbel och frukt.

På plats under galapremiären fanns också regissören Manuel Concha, producenterna Börje Hansson, Carola Hansson och Claudia Galli Concha samt de flesta av skådespelarna.

Filmen var riktigt bra och mycket tänkvärd. Bra skådespelarprestationer och en historia som verkligen griper tag i en. Dock väldigt mörk och dyster skildring. Det är skrämmande hur fördomar påverkar våra dagliga handlingar, tankar och beslut.

Stort tack till Wonderland event för en mycket trevlig kväll.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *