Rörelseglädje

Rörelseglädje

Rörelseglädje

Jag är inte särskilt förtjust i vintern. Anser att snön mest ställer till med besvär. Speciellt här i Stockholm där det ofta bara slutar med slask och blask eller ishalka. Dessutom är det jobbigt, och tråkigt, att skotta snö. Snöröjningen är dessutom inte den bästa på min gata… Kylan avskyr jag. Tjocka kläder och skor är tungt och otympligt. Det är inte heller särskilt snyggt med tjockjacka, tjockbyxor och mössa heller. Snön och kylan kan väl hålla sig i fjällen så tar vi sol och 15-20 grader under höst, vinter och vår. Kan man lägga en beställning på det någonstans? Men en sak är säker, snön kan också skapa utrymme för rörelse och rörelseglädje.

Man åka längd, slalombackarna håller öppet, bygga snögubbar och snögrottor, göra snöänglar, pulsa i snön, åka pulka, madrass och snowracer. Jag har förmånen att bo 5 minuters bilväg från Brukets skidbacke. Är det snö åker vi dit med barnen så ofta vi kan (det kan komma diverse måsten och aktiviteter som sätter käppar i hjulet). Att susa nerför en backe väcker verkligen barnet i en. Bra motion är det också för den som vill. Pulsa upp för backen ska man inte underskatta. Men framför allt är det underbart kul! Och befriande att skratta ihop hela familjen. Älskar’t! Okej, snön kan hålla sig i fjällen OCH i Brukets skidbacke.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Erik skriver:

    Du borde skriva ett inlägg om CBD olja! Hör av dig om du skulle vilja ha ett samarbete! / Erik – http://www.cbdoljasverige.se

  2. Jessica Sundberg skriver:

    Hej Erik, Är du intresserad av ett samarbete med min blogg/sociala media kan du kontakta mig via mailen som finns i min bio, jessica@attlevasunt.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.