Garba och Yoga Breakfast Club

Garba och Yoga Breakfast Club på Gamla Riksarkivet

Garba och Yoga Breakfast Club på Gamla Riksarkivet

Thea och Reena.

Thea och Reena.

Jag älskar att yoga men gör det på tok för sällan. Det var flera år sedan. Jag skulle verkligen behöva sträcka ut min stela kropp, djupandas och gå ner i varv. Fördelarna med yoga är utan tvekan många och det kommer hela tiden nya forskningsrapporter som bekräftar det. Det är bara det där med tiden som är problemet.

Jag är Yogin i röd/orange tröja!

Jag är Yogin i röd/orange tröja!

Riktigt jobbigt att stå statiskt.

Riktigt jobbigt att stå statiskt.

Precis som yoga har många hälsofördelar har att äta frukost många hälsofördelar. Frukosten är enligt många forskare det viktigaste målet på hela dagen. Själv älskar jag frukost! Här lägger man grunden för hur dagen kommer se ut energi och näringsmässigt. Man bör få i sig omkring 25% av dagens energiintag genom frukosten. Varför då inte kombinera dessa två komponenter som får oss att må så bra? Det har tjejerna bakom Yoga Breakfast Club tagit fasta på.

Belöningen som väntade oss!

Belöningen som väntade oss!

Marion och Linn som driver Garba presenterar det vi ska äta.

Marion och Linn som driver Garba presenterar det vi ska äta.

Yoga Breakfast Club drivs av Reena Lindorff och Thea Portefaix. De erbjuder detta koncept med yoga följt av frukost i sin studio eller ute hos företag. Deras vision är att skapa en magisk, meningsfull morgon med yoga och frukost. Ibland har de pop up-events och ett sånt var jag med på.

Magisk frukost!

Magisk frukost!

En härlig bricka med smör, ost och marmelad. Och brödet - älskar bröd!

En härlig bricka med smör, ost och marmelad. Och brödet – älskar bröd!

I torsdags bjöd restaurang Garba och Yoga Breakfast club in till yoga följt av frukost i Gamla Riksarkivets magnifika lokaler (priset var 400 kr pp). Thea Portefaix med tio års erfarenhet av Hathayoga ledde en riktigt härlig 45-minutersklass där kropp och knopp verkligen fick sig en genomkörare. Vi var en lagom stor skara tjejer och killar som deltog på passet, från nybörjare till proffs. Jag hängde med rätt okej tycker jag själv. Ju mer jag sträckte ut desto lättare och skönare kände jag mig. Underbar känsla som sedan satt i hela dagen.

Så mycket gott och så vackert!

Så mycket gott och så vackert!

De här minimuffins var riktigt goda!

De här minimuffins var riktigt goda!

Tillfredsställelsen man kände efter passet var visserligen en belöning i sig men den magnifika garbafrukosten som stod uppdukad för oss i dessa vackra lokaler var en minst lika stor belöning. Så vackert och så gott! Minns inte exakt men det som serverades var kall gröt (overnight oats) gjord på quinoa och bovete med kokos russin och honung, kokt ägg med parmesankräm, örtsmör, grillad getost, machego (typ), fikonmarmelad, olika sorters bröd och en riktigt god liten minimuffins med vaniljkräm till dessert. Te, kaffe och en fin röd hälsodrink. Så gott! Dessutom kul att prata med människor man aldrig träffat förut.

Låter det här som något du också vill pröva på, spana in deras hemsida eller facebook-sida.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.