Gästhamn Waxholm

Gästhamn Waxholm
Gästhamn Waxholm

Ett stopp återstår att berätta om från årets nästan fyra härliga veckor i Stockholms skärgård. På väg hem från Dalarö stannade vi ytterligare två nätter i naturhamn Norrgårdsön/Krokholmsviken och ytterligare tre nätter men på två olika ställen på Gällnö för att helt avsluta resan med en natt i Waxholms gästhamn.

Waxholm bjöd på en magiskt fin och varm kväll!
Waxholm bjöd på en magiskt fin och varm kväll!

Gästhamnen ligger centralt i Vaxholm med gångavstånd till det mesta. Gästhamnen har 130 båtplatser fördelat på Y–bommar och mooringlinor. Det finns el och vatten. Personalen möter upp när man kommer och hjälper om möjligt till vid tilläggningen. Det finns trådlöst internet, dusch, toalett och sophantering. Ingen handsprit på toaletterna trots Corona. Det erbjöds dock i hamnkontoret under kontorstid. Duscharna var helt okej, inte mer än så.

Mat som inte var anpassat efter take-away och som inte heller var det godaste vi har ätit.
Mat som inte var anpassat efter take-away och som inte heller var det godaste vi har ätit.

Läget mitt i stan kan man verkligen inte klaga på. I övrigt fanns det mer att önska. Bryggan där dockspot-platserna ligger som vi låg vid var alltför hög och det var väldigt svårt att ta sig i land. Inget för äldre eller småbarn. Det gungade enormt vid båtplatserna då bryggan inte var tillräckligt djup för att fungera som vågbrytare mot den intensiva båttrafiken utanför hamnen. Färjetrafiken utanför var intensiv och förde ett himla oväsen i princip dygnet runt.

Vi försökte göra det bästa av situationen under de timmar vi var där. Vi tog en sväng på stan, gjorde oss kvällsfina, gick och handlade hämtmat som vi åt på båten då Filippa var hostig (visade sig efter test inte vara Corona utan troligen vanlig förkylning), njöt av varandras sällskap och den vackra kvällen, sov så gott vi kunde, tog en morgonpromenad längs med vattnet i solskenet och sen styrde vi kosan hemåt. Ett helt okej sista stopp. Kommer vi tillbaka testar vi en plats längre in där det förhoppningsvis inte gungar lika mycket.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.