Toast med tonfiskröra

Toast med tonfiskröra
Toast med tonfiskröra

Under fyra veckor till havs gäller det att vara kreativ när det kommer till matlagning. Shoppingmöjligheterna, kylutrymmet, förvaringsutrymmet och tillagningsmöjligheterna är begränsade. Det gäller att tänka kreativt. Tonfisk på burk är en skafferivara som tar lite plats, håller länge och kan vara basen i en hel del riktigt goda maträtter. En tonfiskröra är lätt att röra ihop, kräver inte många ingredienser och till exempel toast med tonfiskröra går garanterat hem hos de flesta.

Tonfiskröran jag slängde ihop på båten efter vad som fanns i kylen och anpassat efter matgästernas preferenser var verkligen supergod. Vi åt på toast då det var vad som fanns i skafferiet men passar utmärkt i baguette, bakad potatis, på avokado, som fyllning i smörgåstårta och till pastasalladen. Går utmärkt att förberedas i god tid innan servering.

Tonfiskröra på toast, 2 port

1 burk tonfisk i vatten
4 msk lätt creme fraiche
2 msk lätt majonnäs
Rivet skal från 1/2 citron samt citronsaft efter önskad konsistens och smak
1/2 rödlök (vi serverade denna på sidan om och inte i röran)
1 tsk sambal oelek
salt, peppar

Finhacka löken. Låt tonfisken rinna av ordentligt. Blanda ihop alla ingredienser. Låt tonfiskröran få stå till sig en stund i kylen innan servering. Servera på rostat bröd med salladsblad och tomat och varför inte rostad lök för extra crunch.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.