Toast med tonfiskröra

Under fyra veckor till havs gäller det att vara kreativ när det kommer till matlagning. Shoppingmöjligheterna, kylutrymmet, förvaringsutrymmet och tillagningsmöjligheterna är begränsade. Det gäller att tänka kreativt. Tonfisk på burk är en skafferivara som tar lite plats, håller länge och kan vara basen i en hel del riktigt goda maträtter. En tonfiskröra är lätt att röra ihop, kräver inte många ingredienser och till exempel toast med tonfiskröra går garanterat hem hos de flesta.
Tonfiskröran jag slängde ihop på båten efter vad som fanns i kylen och anpassat efter matgästernas preferenser var verkligen supergod. Vi åt på toast då det var vad som fanns i skafferiet men passar utmärkt i baguette, bakad potatis, på avokado, som fyllning i smörgåstårta och till pastasalladen. Går utmärkt att förberedas i god tid innan servering.
Tonfiskröra på toast, 2 port
1 burk tonfisk i vatten
4 msk lätt creme fraiche
2 msk lätt majonnäs
Rivet skal från 1/2 citron samt citronsaft efter önskad konsistens och smak
1/2 rödlök (vi serverade denna på sidan om och inte i röran)
1 tsk sambal oelek
salt, peppar
Finhacka löken. Låt tonfisken rinna av ordentligt. Blanda ihop alla ingredienser. Låt tonfiskröran få stå till sig en stund i kylen innan servering. Servera på rostat bröd med salladsblad och tomat och varför inte rostad lök för extra crunch.
Senaste kommentarer