Pizza på grillen

Pizza gräddas på bakstenen på grillen

Alltså, vilken underbar middag vi precis har avnjutit. Vi satt ute på altanen i den sköna kvällsvärmen, solen sken och hela inramningen var sagolik. God mat, god svalkande öl och trevligt sällskap. Barnen åt lite före oss, de valde då att sitta inne då solen var för stark.

Gustaf njuter av maten

Filippa tar en tugga av sin pizza

Kvällens middag var som jag skrev hemgjord pizza. Vi gräddade pizzan på grillen med hjälp av vår baksten. My god, vilket perfekt resultat, precis eller till och med bättre än en köpepizza!!! Pizzabotten var färdiggjord av märket Staur foods. Först var jag väldigt skeptisk till den. Botten var inte färsk utan torkad så att säga. Den såg inte alls aptitlig ut men slog oss alla med häpnad. Resultatet efter 5-10 minuter på stenen var krispig och mycket smakrik och god pizzabotten. 

Min och Mattias pizzor innan gräddning

Vi hade så oerhört mycket gott på våra pizzor. Vi grundade med tomatsåsen, sedan tog vi mozarella och toppade med prosciutto crudo, salami milano, breasola, färska champinjoner, gul lök och paprika. Efter gräddningen la vi på bearnaisesås. Gudars såååå gott!! Jag, och Mattias (vilken ni ska veta inte alls händer särskilt ofta), blev riktigt imponerade och vi njöt av varenda tugga. Det var mycket mums, ah, mmm från oss mellan tuggorna.

En och en kvarts pizza var fick vi - MUMS!

Vi var alla överens om att det här måste vi göra om snart igen! Kanske testar vi hemgjord pizzadeg nästa gång!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *