GI-godis

Nötchoklad

Nötchoklad

Har en del chokladsorter hemma samt en hel del olika naturella nötter så igår passade jag på att göra lite GI-godis, nötchoklad, att knapra på nu under juletider.  Mycket superlativ, men de blev faktiskt helt fantastiskt goda och kanske liiite nyttigare än ”vanligt” godis.

Nötchoklad, ca 15 bitar

50 g ljus choklad
50 g mörk choklad
Lite nutella
1/2 dl naturella cashewnötter
1/2 dl valnötter
1/2 dl sötmandel
1/2 dl kokosflingor

Grovhacka nötterna och blanda ner kokosen i nötblandningen. Smält chokladen och nutella i mikron eller i vattenbad. Blanda ner nöt- och kokosblandningen och rör om ordentligt. Klicka ut på bakplåtspapper i lagom stora bitar. Låt svalna och förvara i kylskåp.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *