Rocky Road i Crock Pot

I år gjorde jag Rocky Road i Crock Pot. Oerhört smidigt!

I år gjorde jag Rocky Road i Crock Pot. Oerhört smidigt!

Rocky Road är världens godaste julgodis. Jag verkligen älskar  denna pralin som samlar allt det goda i en och samma bit. Sött och salt, hårt och mjukt i en galen blandning. Vad man har i sin Rocky Road väljer man själv. Vanligast är att man har i marshmallows, Dumle och nötter. En del har i godisen Polly, andra har i kex. Man kan också variera nötterna mellan tex hasselnötter, mandlar, cashewnötter, valnötter och pistagenötter. Idag valde jag att göra Rocky Road i Crock Pot.

Tiden kan variera mellan Crock Pot och hur stor sats du gör. Ha koll då och då.

Tiden kan variera mellan Crock Pot och hur stor sats du gör. Ha koll då och då.

Det var första gången jag testade att använda min Crock Pot till att göra godis i. Självklart går det lika bra att smälta chokladen över ett vattenbad och sedan blanda i alla ingredienser. Eftersom jag höll på att städa garderoben i ett annat rum var det skönt att allt skötte sig själv och jag slapp stå vid spisen och passa.

Ner med allt i en form med bakplåtspapper och låt svalna.

Ner med allt i en form med bakplåtspapper och låt svalna.

Jag gjorde en ganska klassisk Rocky Road. Den bestod av mörk choklad, nötblandningen Nutisal Yogurt Mix, färgglada mini-marshmallows, Dumlekola och flingsalt. Hemligheten till en riktigt bra Rocky Road är en bra choklad. Blockchoklad går helt bort. Välj istället choklad med högre kakaomängd. Det blir garanterat både lättare hantering och godare smak.

Skär i bitar.

Skär i bitar.

Det var riktigt smidigt att göra julgodiset i Crock Pot. Ha lite koll då och då på hur det går bara. Tiden som behövs kan variera mellan märke, modell och hur stor sats man gör. För mig var en timme på låg effekt perfekt. Kanske behöver just du längre eller kortare tid. Pröva dig fram. Resultatet blev perfekt. Kanske inte de finaste som dagen skådat men helt magiskt goda!

Rocky Road.

Rocky Road.

Rocky Road i Crock Pot

300g mörk choklad
15 bitar Dumlekola
1,5 dl mini-marshmallows
1,5 dl blandade, neutrala nötter
1 nypa flingsalt

Gör ordning en form på ca 20×25  cm. Ju mindre form, desto högre/större men färre Rocky Road-bitar. Lägg ner ett bakplåtspapper.

Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ned i din Crock Pot. Häll ner nötterna. Kör en timme på låg effekt. När en timme gått, lyft på locket och rör om. Har all choklad smält blandar du ner övriga ingredienser och rör om. Häll över i den bakplåtspappersklädda formen. Släta till med en slickepott och ställ in i kylen. Skär upp till kuber när den stelnat. Förvara i kylen.

Dags att provsmaka julen!

Dags att provsmaka julen!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *