Provsmakning av årets trerättersmeny med Lakritsfestivalen

Provsmakning av årets trerättersmeny med Lakritsfestivalen

Provsmakning av årets trerättersmeny med Lakritsfestivalen

För åttonde året arrangeras världens största Lakritsfestival 23-24 april, även i år på Annexet vid Ericsson Globe i Stockholm. Jag som godis- och lakritsfantast har gått på festivalen flera år i rad och har givetvis lämnat mässan mätt och belåten av all god mat, god lakrits och många positiva intryck. Det kommer att vara massor av lakritsutställare på plats och aktiviteter på och utanför scenen som man kan delta i, vissa mot avgift. Man får inte glömma att det kommer att tas fram och serveras en helt unik Festivalmeny där samtliga rätter självklart innehåller lakrits. Idag har jag varit på provsmakning av årets trerättersmeny med Lakritsfestivalen.

Festivalkocken Douglas ”Lakritskocken” Spiik

Festivalkocken Douglas ”Lakritskocken” Spiik

Även i år är det festivalkocken Douglas ”Lakritskocken” Spiik som ligger bakom den trerättersmeny som kommer att finnas till försäljning på festivalen. Det finns också speciellt framtagen dryck (vin) från Spring Wine till maten. Idag hade jag äran att provsmaka både mat och dryck. Jag vet inte exakt ännu vad vi åt och den officiella lakritsmenyn är inte heller satt, men det får jag återkomma till. Maten var i alla fall helt magiskt god och passar garanterat både lakritsälskaren och mer vanliga svenssons.

Lakritskryddad lax till förrätt

Lakritskryddad lax till förrätt

Till förrätt är det lakritskryddad lax, lakritsrökt svartrot med en citrusgelé, rödbets- och persiljesås.

Till huvudrätt långlagad oxkind

Till huvudrätt långlagad oxkind

Huvudrätten är långlagad oxkind med potatisskum, rotselleri, morötter och ölsky. Det strös över en speciellt framtagen lakritsgrillkrydda och lakritsglaze som gör sig otroligt väl till det grillade köttet.

Efterrätten byggs fram

Efterrätten byggs fram

Efterrätten byggs fram och exakt vad den innehåller vet jag inte men det jag vet är vit choklad, en kula fryst glass (?) av något slag med smak av lakrits, guldströssel och sockervadd som smälts ned med en citronsky.

En helt magnifik och supergod lakritstårta gjord av Liv Sandberg

En helt magnifik och supergod lakritstårta gjord av Liv Sandberg

Fika från Haupt Lakrits

Fika från Haupt Lakrits

I övrigt fick vi smaka på en helt magnifik och supergod lakritstårta gjord av Liv Sandberg, en av Nordens främsta tårtkonstnärer. Det bjöds också på Haupt Lakrits senaste nyhet Fika. En god lakrits omgiven av en fin choklad med smak av kaffe. Allt i ett liksom! Tummen upp för den – jag älskade den fast jag inte alls gillar kaffe. Sist men inte minst fick vi smaka två nya sorters lakrits från Lakritsfabriken. En mjuk och en hård lakrits. Den hårda lakritskaramellen blev min favorit av de två.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

 1. Fröken M skriver:

  Gud va gott ! jag älskar lakrits i alla former !
  Jag fick faktiskt en burk haupt lakrits förra veckan.
  ( varianten med typ hallon runt om i en rosa kärleksburk )
  Det var första gången jag smakade dessa och oh my good va goda !
  Nu har jag gömt burken i lådan under sängen.
  Den är min – bara min, och jag tänker INTE bjuda.
  ( Såvida jag inte får finfrämmat från storstan förståss… 😉 )
  KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *