Glögg i oktober

Saturnus GlöggNi har väl sett att både livsmedelsbutiker och Systembolag har börjat fyllas upp med säsongens bästa dryck glöggen? Det finns många nya spännande sorter att testa, såväl nyheter som gamla återkommande sorter.

Jag har fått hem nyheterna Saturnus pepparkaksglögg och Lusseglögg som jag givetvis inte kunde vänta med att testa. Saturnus har i år 2014 samarbetat med Kockens kryddor och Nyåkers pepparkakor för att smaksätta de nya glöggsorterna.

Pepparkaksglöggen har tydlig smak av de klassiska julkryddorna kanel, kardemumma, kryddnejlika, ingefära, pomerans och pepparkakor. Den smakade helt enkelt som vanlig, traditionell glögg brukar smaka. Mycket gott! Serveras på traditionellt sett varm med russin och mandel.

Lusseglöggen känns annorlunda men ändå mycket passande smak så här till jul. Den har en tydlig och fräsch saffranssmak som balanseras upp med traditionella glöggkryddor. Passar lika bra varm som kall, då med krossad is och en skiva apelsin i glaset.

Jag fick även med den klassiska helt alkoholfria God Jul glöggen. Perfekta vinterdrycken för såväl barn som vuxna som söker ett alkoholfritt alternativ (de som vill ha alkohol kan givetvis spetsa sitt glas med lite vodka eller liknande alkoholhaltig dryck). Jag gillar den skarpt!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *