Nyttig allt-i-ett

Det är ganska sällan jag steker kyckling, torsk eller lax. Jag ugnsbakar dessa för det mesta. Att ugnsbaka är enkelt, smidigt, fettsnålt och ofta mer smakrikt än när man steker.

Att slänga ner allt i en och samma ugnsform/plåt är också något jag gillar och ofta gör. Det är oerhört praktiskt. Ibland kan råvarorna ha olika tillagningstid och då får man lägga ner det i olika omgångar.

Allt-i-ettIdag blev det helgrillad kyckling med rostade rotsaker som pumpa, sötpotatis, rödbetor, morot och kålrot. Då kycklingen tar längre tid att tillaga än rotsakerna fick den efter att ha kryddats med salt, peppar och paprikapulver börja på den ugnssäkra plåten. 225 grader i ca 20 min. Allt beroende på hur stor kycklingen är såklart. Efter 20 minuter hällde jag ner rotsakerna runt omkring kycklingen.Toppade med salt. Ingen olja behövdes då kycklingen släppte kycklingsaft och kycklingfett i tillräcklig mängd. Efter ytterligare 35 minuter var allt klart och maten var färdig att serveras.

Nyttigt och färgglatt!Kyckling, rotsaker, keso, sweet chili-sås och färska grönsaker blev en grymt god och nyttig måndagsmiddag.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Margita skriver:

    Åh vad gott! Jag älskar också att steka i ugn och rotsaker blir så jättejättegott! 🙂

    Tack för att du är med i min tävling!
    Önskar dig lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *