Sponsrad Video: En riktig hjälte

Vart man än vänder sig när man är ute ser man tiggare i vart och varannat gathörn. De sitter tex utanför dörrarna till varenda affär/shoppingcentra, utanför eller vid ingång till tunnelbana och pendeltåg, på tunnelbanor och pendeltåg, på gator och torg och nu senast kom de till och med och ringde på dörren hemma hos oss (vi bor i hus i förort till Stockholm).

Jag har ingen aning om det stämmer eller inte men jag får känsla av att en majoritet av tiggarna är kvinnor. De sitter för det mesta upp och tigger. De män jag brukar se ligger ofta framåtböjda med ansiktet ned mot gatan eller så saknar de ett ben, haltar eller har något annat synligt handikapp.

Huruvida de tillhör organiserade tiggarligor eller inte har jag ingen aning, det enda jag kan konstatera är att de definitivt är fattiga. Annars skulle man väl inte tigga.

Jag blir väldigt illa berörd när jag ser dessa stackare. Helst skulle jag vilja ge några kronor eller mer till alla, men det går ju inte. Då skulle jag bli lika fattig jag då de är så många. Jag brukar dock ge en slant då och då, mest för att döva mitt dåliga samvete.

I övrigt brukar jag skänka pengar när jag ser insamlingsbössor ute på stan och i insamlingsbössorna till Ronald McDonald barnfond som finns vid kassorna på McDonald’s. Mer blir det tyvärr inte.

Skänker du pengar till välgörande ändamål?

Detta är ett sponsrat inlägg.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. ejmis skriver:

    Skänker till välgörenhet men inte till tiggare direkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *