Sommarnyheter från Lithells

En påse med grillkol?

En påse med grillkol?

Nej, påsen innehöll sommarnyheter från Lithells.

Nej, påsen innehöll sommarnyheter från Lithells.

Ja, jag älskar korv i alla dess former. Några frågor på det?! Gott, enkelt, smidigt, går att variera på många olika sätt och är omtyckt av stor som liten. Köper man dessutom korv med hög kötthalt är det inte särskilt onyttig mat. Ett av mina favoritmärken när det kommer till korv är Lithells. Min, och familjens, absoluta favoritkorv är Lithells äppelspånsrökta varmkorv. Säger bara – vilka smaker! Något dyrare, mycket godare! Liksom förra året är det nu dags för släpp av sommarnyheter från Lithells.

Årets grillkorvar kommer i påsar med handtag och är återförslutningsbara.

Årets grillkorvar kommer i påsar med handtag och är återförslutningsbara.

Snart är den ju här, våren och sommaren. Grillsommaren när vi kan grilla korv varje dag. Speciellt om man som jag har införskaffat sig en praktisk bordsgrill. Det är inga nya smaker på korvarna för i år. Den stora nyheten är att grillkorvarna säljs i en återförslutningsbar påse med handtag. Perfekt att bära med sig på sommarens alla picknickar. I och med att påsarna är återförslutningsbara slipper man dessutom trasslet med var man ska lägga eventuella korvar som blir över. Nu kan man enkelt stoppa tillbaka dom i förpackningen och försluta.

Grillkorv.

Grillkorv.

Bokspånsrökt grillkorv och chorizo.

Bokspånsrökt grillkorv och chorizo.

Wienergrill.

Wienergrill.

Fredagskocken Mattias Larsson samarbetar med Lithells och skapar fantastiska recept där Lithells korvar är huvudperson. Nu har han tagit fram sju spännande recept som alla är enkla att slänga ihop och ta med till stranden, på picknicken eller bara ut på balkongen de dagar det regnar. Några av recepten är Korvmix med primörer och ingefära- och koriandercrème, Wienergrill i bröd toppad med pepparrotscrème och snabbpicklad gurka, Bokspånsrökt chorizo med kryddiga majskolvar, bakad gräslökspotatis samt chili- och ingefärscrème. Låter galet gott! Det är inte helt osannolikt att jag kommer att laga till flera av dessa rätter.

Man blir inte sugen att tända upp grillen i detta väder....

Man blir inte sugen att tända upp grillen i detta väder….

Nu ser jag fram emot att våren och värmen kommer på riktigt så att vi inte bara kan grilla ute, utan även sitta ute på altanen och njuta av årets första utomhuslunch!

*** Inlägget baseras på produktutskick, men åsikterna är helt mina egna***

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *