Hur gott var inte det?!

Igår blev det nystekta, frasiga raggmunkar med fläsk, hemgjord lingonsylt och råkostsallad till middag. Men åh, vad det var gott!!! Det var evigheter sedan vi åt det sist och jag hade glömt hur gott det var. Tricket tycker jag är att riva potatisen på den fina sidan på rivjärnet. Som vanligt gör jag också vissa receptjusteringar och i det här fallet la jag till ytterligare ett ägg och bytte ut vetemjölet mot 1 dl dinkelsikt och 1 dl dinkel fullkorn. Ursprungsreceptet kommer från Arla, mina ändringar i parantes.

På bilden ser ni dock inte kvällens raggmunkar utan de grönsaksbiffar jag först la på min tallrik. De kompletterades sedan med de nystekta raggmunkarna då jag insåg hur goda de var!

Raggmunk med fläsk, 4 port

2 dl vetemjöl (1 dl dinkelsikt + 1 dl dinkel fullkorn)
1 tsk salt
4 dl Arla Ko mjölk (lättmjölk)
1 ägg (2 ägg)
800 g fast potatis (finriven)
Arla smör

Till servering:
400 g rimmat sidfläsk (800 g)
lingonsylt
Rårivna morötter (råkostsallad)

Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken samt ägget. Skala potatisen och riv den grovt direkt ner i äggsmeten. Smält lite smör i en stekpanna så att det blir ljusgult. Klicka och bred ut smeten i stekpannan. Beräkna ca 1/2 dl smet per raggmunk. Stek raggmunkarna någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna. Stek fläsket. Servera raggmunkarna med fläsk, lingonsylt och rårivna morötter.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *