Spansk potatissallad med tonfisk och parmesan
Nu laddar vi upp inför jul och all god julmat och julgotte som ska ätas. Men det kommer en tid efter jul och nyår, en tid då många kommer vilja äta lite lättare, lite nyttigare. Jag vill redan nu passa på att ge er receptet på en maträtt vi äter på tok för sällan, men varje gång vi äter den ställer vi oss frågan varför vi inte äter detta oftare?! Nyttigt, fantastiskt gott, ganska lättlagat och går att variera beroende på smak och tycke. Jag pratar om Spansk potatissallad med tonfisk och parmesan.
Jag rostar mina potatisskivor i airfryer men det går lika bra på en plåt i ugnen. Vad gäller osten kan man använda parmesan, chevrette eller liknande. Det funkar med grovriven smakrik ost av valfri sort.
Spansk potatissallad med het tonfisk och parmesan, 4 port
2 burkar tonfisk i vatten
2 msk tomatpuré
1 msk sambal oelek
2 klyftor vitlök
1 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
Salt, oregano, svartpeppar
1 kg potatis
Fryst broccoli eller brysselkål
Värm ugnen till 225 grader. Skala och skiva 1 kg potatis och lägg i en smord ugnsform. Blanda med lite olivolja och 1 tsk salt. Tillaga högt upp i ugnen 20-25 minuter eller tills den är klar.
Marinerad tonfisk: Häll av 2 burkar tonfisk och lägg i en bunke. Blanda med 1 msk torkad oregano, 1 msk olivolja, 1 msk vitvinsvinäger, 2 msk tomatpuré, 1 msk sambal oelek, 2 pressade vitlöksklyftor, 1/2 tsk salt. Smaka av med nymalen svartpeppar.
Koka broccolin/brysselkål och skär i mindre buketter/halvor.
Varva rostad potatis, marinerad tonfisk och broccoli/brysselkål på ett uppläggningsfat. Strö över riven parmesan. Servera med blandade färska grönsaker.
Senaste kommentarer