Grillkväll med vårens kycklingnyheter

I veckan var jag som jag skrev på en mycket färgsprakande och inspirerande grillträff med Kronfågel. Buffén vi bjöds på var som vanligt helt fantastisk. Färggrann och smakrik. Kocken Magnus Albrektsson vet hur man skapar magi! Med oss hem fick vi de senaste nyheterna inför grillsäsongen – Tre olika kycklingkorvar, BBQ Peppar kycklinglårfilé samt en av storsäljarna sedan tidigare BBQ Chili Minutfilé. Familjen fick se korten från träffen och blev också sugna på grillad kyckling. Självklart blev det därför en grillkväll med vårens kycklingnyheter.

Grillkväll med vårens kycklingnyheter

Grillkväll med vårens kycklingnyheter

Den grillundersökning som Kronfågel presenterade på grillträffen visar att det framför allt är männen som står vid grillen och grillar och kvinnan som står i köket och gör tillbehören. Det gäller i 99.9% av fallen hemma hos mig. Så också denna gång. Inte mig emot!

Kycklingen redo att ätas!

Kycklingen redo att ätas!

Det har blivit mycket korv på sista tiden för oss och vi valde därför att till lördagens middag endast grilla upp minutilén och kycklinglårfilén. Otroligt bekvämt med de färdigmarinerade kycklingdetaljerna. Bara att lägga på när grillen är varm. De kräver inga förberedelser och både minutfilén och lårfilén är tunna och går snabbt att grilla.

Man äter med ögat också!

Man äter med ögat också! Kan det bli vackrare och godare än så här?!

Jag ville också ha ett färgsprakande tillbehör som skulle gå snabbt att laga till. Valet föll på fredagskocken Mattias Larssons couscoussallad vi åt för ett tag sedan. Otroligt vacker och färggrann sallad med fantastiska smaker. Ett riktigt fräscht och gott tillbehör som passar både korv, vitt kött, rött kött och vegetariskt. Inte heller behövde jag lägga tid på att göra såser. Vi tog färdig bearnaisesås och de nya tillbehören från Lithells vi fick smaka på årets Korvfestival – Tre fantastiska toppings i varianterna Picklat äpple & curry, Paprika & tomat relish och Rödlöks chutney. Alla är riktigt, riktigt goda (jag älskar dom och kommer bli storkonsument av alla tre!) och till kycklingen var Picklat äpple & curry helt fantastisk.

Att jag och familjen älskar kyckling råder ingen tvekan om. Klimatsmart, nyttigt och GOTT!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *