Grillkväll med vårens kycklingnyheter
I veckan var jag som jag skrev på en mycket färgsprakande och inspirerande grillträff med Kronfågel. Buffén vi bjöds på var som vanligt helt fantastisk. Färggrann och smakrik. Kocken Magnus Albrektsson vet hur man skapar magi! Med oss hem fick vi de senaste nyheterna inför grillsäsongen – Tre olika kycklingkorvar, BBQ Peppar kycklinglårfilé samt en av storsäljarna sedan tidigare BBQ Chili Minutfilé. Familjen fick se korten från träffen och blev också sugna på grillad kyckling. Självklart blev det därför en grillkväll med vårens kycklingnyheter.
Den grillundersökning som Kronfågel presenterade på grillträffen visar att det framför allt är männen som står vid grillen och grillar och kvinnan som står i köket och gör tillbehören. Det gäller i 99.9% av fallen hemma hos mig. Så också denna gång. Inte mig emot!
Det har blivit mycket korv på sista tiden för oss och vi valde därför att till lördagens middag endast grilla upp minutilén och kycklinglårfilén. Otroligt bekvämt med de färdigmarinerade kycklingdetaljerna. Bara att lägga på när grillen är varm. De kräver inga förberedelser och både minutfilén och lårfilén är tunna och går snabbt att grilla.
Jag ville också ha ett färgsprakande tillbehör som skulle gå snabbt att laga till. Valet föll på fredagskocken Mattias Larssons couscoussallad vi åt för ett tag sedan. Otroligt vacker och färggrann sallad med fantastiska smaker. Ett riktigt fräscht och gott tillbehör som passar både korv, vitt kött, rött kött och vegetariskt. Inte heller behövde jag lägga tid på att göra såser. Vi tog färdig bearnaisesås och de nya tillbehören från Lithells vi fick smaka på årets Korvfestival – Tre fantastiska toppings i varianterna Picklat äpple & curry, Paprika & tomat relish och Rödlöks chutney. Alla är riktigt, riktigt goda (jag älskar dom och kommer bli storkonsument av alla tre!) och till kycklingen var Picklat äpple & curry helt fantastisk.
Att jag och familjen älskar kyckling råder ingen tvekan om. Klimatsmart, nyttigt och GOTT!
Senaste kommentarer