Grönkål en riktig vitaminbomb
Jag försöker handla så mycket som möjligt efter säsong. Det är bäst både för plånboken och miljön. Nu äntligen är det säsong för en av mina favoritgrönsaker, nämligen grönkålen. Grönkål kan användas till så mycket. Inte bara som tillbehör till julskinka. Jag använder grönkålen i allt från sallader till smoothies och hemgjorda grönkålschips.
Just grönkålschips har verkligen slagit igenom stort och på bred front. Det är verkligen det perfekta tilltugget och man kan frossa helt utan dåligt samvete. Grönkålschips är både krispigt, gott och supernyttigt. Dessutom är det jättelätta att göra och kan lätt varieras efter tycke och smak.
Grönkålschips
Grönkål
Salt
Olivolja
Värm ugnen till 175 grader. Täck en plåt med bakplåtspapper. Skär bort grönkålsbladen från stammen och riv sönder i mindre bitar. Tvätta bladen och pressa ur vattnet. Lägg ut grönkålsbladen på plåten, ringla över olivolja och strö över salt. Grädda i ugnen tills bladens kanter börjar bli bruna men inte brända, cirka 10-15 minuter. Ät och njut!
Inlägg i samarbete med Electrolux.
Lite blandad inlagd kål är gott med bakad lax.
Min moster tipsade mig om att svartkålschips visst var ännu godare ( i fall i hennes mening) är det något du testat?