Grönkål en riktig vitaminbomb

Jag försöker handla så mycket som möjligt efter säsong. Det är bäst både för plånboken och miljön. Nu äntligen är det säsong för en av mina favoritgrönsaker, nämligen grönkålen. Grönkål kan användas till så mycket. Inte bara som tillbehör till julskinka. Jag använder grönkålen i allt från sallader till smoothies och hemgjorda grönkålschips.

Just grönkålschips har verkligen slagit igenom stort och på bred front. Det är verkligen det perfekta tilltugget och man kan frossa helt utan dåligt samvete. Grönkålschips är både krispigt, gott och supernyttigt. Dessutom är det jättelätta att göra och kan lätt varieras efter tycke och smak.

Grönkål en riktig vitaminbomb

Grönkålschips

Grönkålschips

Grönkål
Salt
Olivolja

Värm ugnen till 175 grader. Täck en plåt med bakplåtspapper. Skär bort grönkålsbladen från stammen och riv sönder i mindre bitar. Tvätta bladen och pressa ur vattnet. Lägg ut grönkålsbladen på plåten, ringla över olivolja och strö över salt. Grädda i ugnen tills bladens kanter börjar bli bruna men inte brända, cirka 10-15 minuter. Ät och njut!

Inlägg i samarbete med Electrolux.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Coupons skriver:

    Lite blandad inlagd kål är gott med bakad lax.

  2. Sandra skriver:

    Min moster tipsade mig om att svartkålschips visst var ännu godare ( i fall i hennes mening) är det något du testat?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *