Sponsrad Video: E.ON i stolt samarbete med Naturen

Som jag skrivit flera gånger tidigare blir det allt viktigare att vi alla hjälps åt att skapa ett mer hållbart konsumtionssamhälle. Vi måste helt enkelt tänka och agera hållbart innan det är försent. Vi har bara ett jordklot och det måste vi vara rädda om. Alla kan vi faktiskt dra vårt strå till stacken.

Börja med små steg som sopsortering, ta hand om matrester, köp knasiga grönsaker, sälj och handla begagnat, åk kommunalt istället för bil, ta tåg istället för flyg, etc.

Ett tips är också att byta ut en del av köttet mot vegetarisk mat. En stor del av människans miljöpåverkan kommer nämligen från födoproduktion. FN:s jordbruksorgan har beräknat att de verksamheter som finns kring köttproduktion står för 17 procent av växthusgaserna samt utgör det största hotet mot den biologiska mångfalden globalt sett. Jag rekommenderar verkligen alla att se dokumentären Cowspiracy som finns på Netflix. Den tar upp just detta ämne. Där får vi till exempel veta att mängden vatten som går åt att ta fram en enda cheeseburgare är lika mycket som om att en person tar en dusch i två månader.

Man kan också välja energi från förnybara källor som sol, vind eller vatten. Här finns mycket man kan göra för ett förnybart Sverige.

Detta är ett sponsrat inlägg.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.