Gulasch i Crock-Pot

Här bryner jag kött och grönsaker direkt I Crock-Pot-grytan satt på spisen.

Här bryner jag kött och grönsaker direkt I Crock-Pot-grytan satt på spisen.

Ett av mina allra mest använda köksredskap är helt klart min Crock-Pot. Jag använder den 1-2 gånger i veckan. Som jag skrev igår har jag precis bytt ut min Crock-Pot mot den allra senaste nyheten, Crock-Pot 6,0 sauté med löstagbar gryta. Jag har inte bytt ut den pga ålder eller slitage, tvärtom är den som ny fortfarande, utan för att jag gillar ny teknik och vill testa det senaste! Första rätten ut blev en härlig gulasch i Crock-Pot. Grundreceptet hittade jag på Linneas Skafferi. Jag gjorde diverse justeringar efter eget smak och tycke och vad som fanns hemma plus att jag tillagade maten på låg värme i 8 timmar. Jag väljer här att publicera Linneas ursprungsrecept.

Allt är nedlagt i grytan och klar att tillagas eller stoppas in i kylen i väntan på tillagning.

Allt är nedlagt i grytan och klar att tillagas eller stoppas in i kylen i väntan på tillagning.

Min gryta ska tillagas dagen efter och får vila i kylen.

Min gryta ska tillagas dagen efter och får vila i kylen.

Min tidigare Crock-Pot hade inte någon inbyggd stekfunktion. Det saknade jag. Jag fick bryna i panna på spisen. Min nya Crock-Pot har inte heller en inbyggd funktion men grytan är löstagbar och fungerar precis som en vanlig stekpanna. Jag ställde grytan på spisen, hällde i olivolja och brynte kött och grönsaker. Sedan la jag i övriga ingredienser. Locket på! Riktigt smidigt!

Dags att tillaga min gulasch.

Dags att tillaga min gulasch.

Antingen sätter man sedan tillbaka grytan på grundenheten och tillagar maten. Eller som i detta fall då jag förberedde maten på kvällen och ville tillaga maten dagen efter.

Gulasch i Crock-Pot.

Gulasch i Crock-Pot.

Maten är klar att ätas med goda tillbehör.

Maten är klar att ätas med goda tillbehör.

Efter 8 timmar var min gulasch klar. Jag hade i chlipasta vilket gav bra sting till maten. Den blev verkligen mustig och god! Rekommenderas!

Linnéas gulasch, 4-6 port

800 g grytbitar av nötkött
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 selleristjälkar
1 dl tomatpuré
2 tsk kummin (inte spiskummin)
3 msk paprikapulver (gärna rökigt)
1 zucchini
1 fp krossade tomater
5 dl köttbuljong
1 dl rött vin
3 lagerblad
3 röda paprikor
salt & peppar

Bryn köttet (antingen i en stekpanna eller om din Crock-Pot har stekfunktion, det har min), skala och finhacka lök och vitlök. Skär sellerin i tunna skivor. Bryn detta efter köttet. Blanda i tomatpuré, kummin och paprikapulver. Ha i allt brynt kött och grönsaker i din Crock-Pot. Skär zucchinin i ca 1 cm stora bitar. Slå på krossade tomater, köttbuljong och vin. Lägg i lagerblad, salta och peppra. Sätt timern på 6 timmar och värmen på hög. När det är cirka 30 minuter kvar, skär paprikorna i bitar och låt dem puttra med den sista tiden. Servera med gräddfil, råris och färsk persilja.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. Jocke skriver:

  Vilket vin rekomderar du att ha i grytan?
  Mvh jocke

 2. Jessica Sundberg skriver:

  Jag rekommenderar det vin du själv gillar att dricka. Amicone är ett av mina favoriter!

 3. Ing-Marie skriver:

  Hur mycket chilipasta har du använt?

 4. Jessica Sundberg skriver:

  Jag tog bara på känn. Började med någon tesked och smakade av osv 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *