Påfyllning av Omega 3

Lax - rena rama hälsokosten!Vill man inte köra Meat Free Monday kan man istället precis som vi gjorde äta ugnsbakad lax med ris och grönsaker till middag. Lax är fantastiskt gott och oerhört nyttigt.

Lax, ris och grönsakerLaxen (och den feta fisken generellt) är inflammationshämmande, skyddar mot cancer, skyddar kärlen och minskar därmed risken för plötslig hjärtdöd, bra för huden, hjälper till att bygga upp muskler för den som tränar. Den innehåller mycket högklassigt protein, B-vitamin, D-vitamin, selen och magnesium. Den innehåller rikligt med nyttiga fetter. Omega 3-fettsyror är viktiga för bland annat hjärnans funktioner, kärlen, synen och nervsystemet. Omega 3 är bra för humöret och motverkar mentala sjukdomar som ADHD och depression. Dessutom är den bra för minnet och brist på omega 3 har bland annat kopplats till dyslexi.

Nyttigt och gott!Är det nu någon som inte är övertygad om laxens förträfflighet?!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Fröken M skriver:

    Gud va gott !! Jag älskar fisk !!
    kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *