Tips från min simcoach

Filippa, som nu är 9 1/2 år, har gått på simskola sedan hon var 4 år (det har båda barnen gjort). Hon (och Gus med) är ett riktigt vattendjur och är riktigt duktig på ALLA fyra simsätten, även fjäril alltså även om de inte lagt till armarna där ännu. Att hon rent teknikmässigt är mycket bättre än jag är inget jag hymlar med! Förutom crawlkurs för vuxna har jag lärt mig simma av mamma/pappa och i tvåan i grundskolan. Jag är hjälptränare i simklubben och erbjuds nu teknikutbildning i simsätten men har hittills inte haft möjlighet att gå på dessa (en utbildning är idag men nu är jag ju i Thailand så det går ju inte…).

Att jag är kass på att simma, eller att min simning suger som Filippa säger, stämmer nog! Det var inte så länge sedan jag slutade med ”kärringsim”, dvs bröstsim med huvudet i konstant gampostion över vattenytan. Nu är det simglasögon och utandning i vattnet som gäller för mig vid bröstsim i alla fall.

Under den här semestern har jag tränat lite crawlteknik tillsammans med Filippa. Där handlar det mest om att nöta för mig då övning ger färdighet.

Det var dock inte bara frisimmet jag behövde träna på. Häromdagen såg Filippa mig när jag simmade bröst och det finns förbättringsmöjligheter även där tydligen! Tänkte dela med mig av fyra tips även till er då vi säkert är många gamla hundar där ute som behöver lära oss att sitta (dvs som gör ”fel” och behöver lära om). Här följer därför tänkvärda tips från simcoachen.

Se till att bubbla ut all luft ordentligt när du är under vattnet för att tömma lungorna helt och bara ta in luft (andas in alltså) när du går upp. Titta ner mot botten under vattnet så huvudet är parallellt med kroppen och vattenytan.

Slå ihop fötterna ordentligt när du gör bentag för att få ordentligt med fart och skjuts framåt.

Fingrarna ska hållas ihop ordentligt och inte spreta ut. Vattnet ska nämligen fösas bort och du får bättre fart framåt.

Gå i inte för långt bak med armarna/armbågarna. Du slösar bara tid och energi och stoppar upp farten fram.

Nu har jag mer att öva på alltså! Är du bra på att simma?

20131113-221300.jpg

20131113-221224.jpg

20131113-221102.jpg

20131113-220949.jpg

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Fröken M skriver:

    Gud va härligt !! Ni ser ut att ha det helt fantastiskt !! Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *