Hälsosvampen chaga

Hälsosvampen chaga

Hälsosvampen chaga

Har ni hört talas om hälsosvampen chaga? Chaga eller sprängticka som den heter på svenska är en svamp som växer på björkens stam. Det är ett superlivsmedel som fler och fler på senare tid fått upp ögonen för. Sprängticka har dock använts under flera tusen år som medicinalväxt i Asien för att stärka immunförsvaret. Den kallas därför för Odödlighetens svamp.

Drick chaga som te eller som bas i tex smoothie

Drick chaga som te eller som bas i tex smoothie

Chaga dricks vanligen som varmt te eller avkylt som bas i smoothies. Chaga har massor av hälsofördelar. Det har ett riktigt högt innehåll av antioxidanter (superhögt ORAC-värde), vitaminer, mineraler, etc. Den sänker blodsockret och högt kolesterol, verkar antibakteriellt.

Jag som har testat de flesta superfoods har ända sedan jag hörde talas om chaga första gången varit sugen på att testa. Jag fick hem en påse ekologiskt chagapulver från Superfruit för att testa.

1 tsk chaga blandas i hett vatten, kaffe eller i favortiteet. Låt dra i 5 minuter. Klart att dricka! Det som förvånade mig var att pulvret inte löstes upp helt. Även om pulvret är väldigt finfördelat hade det varit att föredra. Smaken då? Jo då, en svag, helt okej vaniljton. Ingen smaksensation men har chaga alla hälsofördelar den utgör sig för att ha dricker jag det mer än gärna!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *