Halstrad tonfisk

Jag har aldrig gillat tonfisk över huvud taget. Varken på burk eller färsk. Jag har tyckt att både tonfisk på  burk och färsk smakar kattmat och mår illa av bara lukten. Men något har hänt. Både med mig och tonfisken. Nu finns det många olika smaksatta tonfisksorter att köpa på burk, specialanpassade för pasta eller sallader. Jag har testat ett par och faktum är att de har smakat helt okej. Inte så att jag gör vågen men vill någon annan i familjen äta det funkar det för mig med.

Något som jag däremot tycker är gott är färsk tonfisk. Kotletterna ska bara stekas någon minut på vardera sida så blir de perfekta. Smakar som kött vilket är ett bra betyg. Kvällens middag blev just halstrad tonfisk och till hade vi råstekt potatis och pestomarinerade bönor. Såser blev bearnaisesås och chilibearnaise, keso och mango raja. Riktigt gott! Även barnen tyckte om fisken/maten och det är jättekul.

Råstekt potatis var länge sen vi åt och jag har glömt hur gott det är. I dagens anti-kolhydrat-samhälle har potatisen mobbats ut, men jag vill slå ett slag för potatisen! Låt den inte längre stå i skamvrån. Plocka fram den då och då och njut i olika form (raggmunk, rårakor, hasselbackspotatis, potatisgratäng, råstekta, mos, pressad, pommes frites, kokt, potatissallad, etc etc).

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *