Kycklinggratäng

Kvällens middag blev en god kycklinggratäng. Ni märker nog att jag gillar att göra allt-i-ett mat. Det är oerhört smidigt att förbereda kvällen innan och samma dag bara skjuts in i ugnen.

Till kycklinggratängen tog jag 800 gram kycklingfilé som jag skar i munsbitar. Dessa brynte jag ordentligt (var noga med kyckling) i stekpanna och kryddade med salt och peppar. Ner med bitarna i en ugnssäker form. Jag kokade 800 g broccolibuketter som jag sedan blandade ihop med kycklingen. I kylen stod lite rester av glasnudlar blandat med rivna morötter och hackade jordnötter och detta fick också åka ner i formen. Kolhydrater behövs också. Jag gjorde en bechamelsås på 1.5 msk smör, 1.5 msk vetemjöl och 3 dl mjölk. Jag rev ost (1-2 dl) och hade ner i såsen. Krydda såsen också. Ostsåsen hälldes över maten i formen och allt blandades samman.

In i ugnen idag på 200 grader i 20-30 min. För mer kolhydrater, komplettera med en god smörgås!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *