Hårda paket under granen

Som jag skrev förut är det snart jul igen. En uppskattad julklapp både bland barn och vuxna är såklart en bok. Deckare, roman, fakta, bilderbok, fantasy – ja det finns många härliga genres att välja bland beroende på ålder, smak och intresse.

Underbara böcker från Rabén & SjögrenJag skulle vilja tipsa om tre otroligt fina och mysiga böcker utgivna av Rabén & Sjögren.

God Jul Lilla LökDen första är boken jag tävlade ut i förra veckan här på bloggen, adventsboken God jul, Lilla Lök av Frida Nilsson. Jag gillar verkligen idén att läsa ett kapitel varje dag. Det är tusen gånger bättre än att öppna tex en Star Wars-kalender med figurer som bara blir liggande. Själva berättelsen verkar dessutom riktigt bra och rolig och kommer säkert uppskattas av barn i olika åldrar.

Efter att ha läst klart ”lucka 1” för mina barn förklarade jag att det var allt för idag. Gustaf, 7 år, såg mycket besviken ut och sa att boken inte alls var slut. Jag försökte förklara att det är som en adventskalender där vi läser ett kapitel om dagen. Han blev sur och surade sedan hela kvällen. Så bra tyckte han boken var.

Och nu så vill jag sjungaVi sjunger tillsammansGustaf gillar att sjungaDen andra är Och nu så vill jag sjunga. Det är en sing-along bok som innehåller 30 sånger om Astrids Lindgrens välkända karaktärer. Text, bild och noter finns i boken och alla melodierna finns i den digitala spelaren som följer med. Med enkla knapptryckningar kan barnen själva välja sång och volym och sjunga med. Boken känns riktigt lyxig och är en riktig sångskatt. Mina barn älskar den! Vi har sjungit en hel del tillsammans ur boken men barnen har vid flera tillfällen själva plockat fram den och satt på och trallat med.

Första sagoskatten JULSist men inte minst har vi min favorit Första sagoskatten JUL. Jag tycker den är magisk! Det är en sån bok jag själv skulle ha velat haft när jag var liten. Den innehåller allt från julsånger till fantastiska sagor med jultema för barn i olika åldrar, julpyssel, juliga recept och cd-skiva med klassiska julsånger. Jag hoppas att denna bok kommer bli läst jul efter jul hemma hos oss och att den sedan lever vidare till nya generationer.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *