Helg i Skedvistrand

I fredags efter jobbet åkte jag och min syster iväg till ”sommarkollot för bloggare i Skedvistrand” inbjudna av Spot and Tell. Med sommarkollo menades en fritidshusvistelse under en helg (fredag kväll till söndag lunch) med olika aktiviteter.

Vi hoppade på en buss vid Stadshuset som tog oss till Skedvistrand. Med på bussen köpte jag och Carola en varsin matig sallad från Panini och cola.

Efter ca 3 timmars bussfärd, inkl ett stopp och ett extra varv för att hämta två deltagare som glömdes bort efter stoppet 🙂 , kom vi fram. Vi checkade in i våra fantastiskt fina stugor.

Alla möttes sedan på altanen på cafét för mousserande vin och generös ostbricka. Vi minglade och fick praktisk information om stugorna och helgens aktiviteter.

Den första aktiviteten tog plats redan första kvällen. Vi gick på bäverspaning. Tyvärr lyckades vi skrämma bort bävern. Det enda vi hörde var ett plask när den dök i vattnet, men alltid något!

Efter en god natts sömn njöt vi av den goda frukostbuffén som dukades upp till oss i caféet. Vilken bra service! Trots att de inte hade tänkt att servera gröt tog ägarna med både havregryn och äppelmos hemifrån till mig då jag frågade om det var möjligt att få gröt. Jag älskar ju gröt och var enormt tacksam. Självklart åt jag även gott bröd med pålägg och juice och te till detta.

Efter frukosten var vi några som gav oss iväg på en skogspromenad med inriktning på mindfullness. Vi började med 10 minuters avslappning och sedan gick vi en kortare skogspromenad där vi fick uppleva skogen utifrån våra fem sinnen. Det blev en annorlunda, men trevlig, promenad.

Efter ett stärkande mellanmål i stugan åkte jag och min syster ut på en kortare paddlingstur i en kanadensare. Vädret har varit med oss hela helgen och det blev en kanonmysig liten tur på sjön under gassande sol.

Efter paddlingen satte vi oss ner på handdukar på gröngräset med några av de andra bloggarna, njöt av solen och sällskapet.

Sedan vankades lunch i den till festmatsal ombyggda ladugården. Först fick vi en presentation av golvföretaget Bjoorn och deras klickgolv. Intressant! Till lunch fick vi jättegod lax, dillstuvad potatis och ett fantastiskt gott (hembakat?) bröd. Mums!

Efter lunch tog vi det lugnt i vår stuga. Vi läste och vilade och åt mellanmål.

Efter dricka och snacks i stugan var det dags för middag i ladugården. Där var det först mingel med fördrink. Fördrinken var en ny cider, Magners berry, som vi fick testa. Det är den första cidern som går under kategorin ”rosécider”. Den var god och lagom söt, perfekt som fördrink.

Till middag blev det fantastisk lasagne, sallad och samma goda bröd som till lunchen. Vin och mousserande till detta. Efter middagen blev det efterfest i olika stugor. Vi var ett stort gäng som samlades i stugan mittimot våran. Det var mycket dricka och tilltugg och vi hade verkligen roligt tillsammans!

Efter ytterligare en god natts sömn, men dock alldeles för kort, njöt vi åter av den goda frukosten, städade stugan samt begav oss hemåt med den väntade bussen.

Det fanns även andra aktiviteter på Skedvistrand-anläggningen som vi inte testade på. Det fanns både bastu och inomhuspool (poolen hade inte fått tillstånd att användas ännu men var på gång inom mycket kort), möjlighet att slå golfbollar, fin sandstrand (som skulle byggas ut och även få en beachvolleyboll-plan), fina promenad- och löpmöjligheter, fågelskådning, massage och fotbehandlingar, etc etc.

Tack Spot and Tell, de företag som stod bakom eventet, Carola och alla andra bloggare för en mycket trevlig helg! Det gör jag gärna om!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *