Vegansk klimatsmart tacos

Vegansk klimatsmart tacos
Vegansk klimatsmart tacos

(Varuprov, obetalt, alla bilder och åsikter är mina egna) I veckan testade vi en ny aktör på tacomarknaden, Frankful. Frankful erbjuder ett sortiment av vegansk klimatsmart tacos. Frankful lanserar i ett första steg sammanlagt tolv tacoprodukter, tex tortillabröd, tacokrydda, salsa och tacosås, ostdipp och vegansk färs gjort på ärtor. Flera av produkterna består delvis av räddade råvaror, det vill säga råvaror som annars skulle ha blivit till matsvinn. Målet är att erbjuda hållbar mat med lågt koldioxidavtryck som samtidigt är riktigt god.

Frankful and thankful!
Frankful and thankful!

Jag köpte hem ingredienser till en trevlig taco vego tuesday och det blev ett uppskattat kalasande! Tips är att tacokrydda inte behövs till ärtfärsen då den redan är tacokryddad. Jag fuskade lite från vegotänket med riven ost samt grekisk yoghurt (klimattänk även här då osten var en kant jag fryst in och rev upp och yoghurten var rester från en tidigare middag). Grönsakerna bestod till stor del av räddad mat då den kom från en svinnlåda min lokala Ica Maxi butik säljer för 25 kr (sååå värt både för plånbok och miljö).

Frankful står för “frank, honest and hopeful”. Vi är det hållbara varumärket med övertygelsen att vi kan lösa klimatfrågan om vi gör det tillsammans.
Frankful står för “frank, honest and hopeful”. Vi är det hållbara varumärket med övertygelsen att vi kan lösa klimatfrågan om vi gör det tillsammans.

Färsen får betyg godkänt. Konsistensen var något för mjuk, mer ”geggig” än traditionell köttfärs. God smak men precis som många andra köttsubstitut lämnar den en inte lika tillfredsställande eftersmak. Tacosåsen och bröden smakade som vanligt, dvs gott. Stort plus för de räddade ingredienserna i båda produkterna och för den återförslutningsbara förpackningen på bröden. Tangy apple salsa var supergod, perfekt balans mellan syra och sötma. Allra godast var Ch**se Dip, underbart krämig, len och ostig.

Kan absolut tänka mig att köpa vissa av Frankfuls produkter igen, trots att jag inte är vegan. Gillar klimattänket starkt och prislappen är inte mycket högre än på de produkter som sedan tidigare funnits på marknaden.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Trevor skriver:

    I need to buy it, but can`t find it in Denmark.
    Trevor from Denmark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *