Hjärnsmart

Bli hjärnsmart av Johan Rapp.

Bli hjärnsmart av Johan Rapp.

För nästan exakt ett år sedan recenserade jag boken Hjärnstark som jag, och många andra, verkligen kan rekommendera er att läsa. Nu vill jag inte bara bli stark utan även smart. Jag har därför läst boken Bli hjärnsmart skriven av Johan Rapp. Den tänkta målgruppen är tonåringar men det finns många delar i boken som även vi vuxna kan ta till oss av.

Gör dig av med surdegar!

Gör dig av med surdegar!

Bli hjärnsmart är boken för studenten som vill hitta en smart väg till kunskap. En praktisk verktygslåda att ha med sig hela livet. Hur gör man konkret för att lära sig snabbare och bättre. Vi får tips på hur man planerar och prioriterar, hur man sparar tid, hur man bygger upp en träningsrutin, tips för att aktivera hjärnan, konkreta metoder som tex tomatmetoden och tips för en bra presentation. Det talas om de fyra farorna man ska se upp med. Jag tycker dessa lika bra kan appliceras i arbetslivet och skulle därför vilja nämna dessa.

Lätta texter och roliga, målande bilder.

Lätta texter och roliga, målande bilder.

Att-göra-lista är ett bra knep.

Att-göra-lista är ett bra knep.

Mutlitasking – fokusera på en uppgift i taget.
Skjuta upp – gör det nu.
Vara händelsestyrd – ta kommando över dig själv och prioritera det som är viktigt.
Tidsoptimist – lägg in bufferttid.

Kloka ord!

Kloka ord!

Jag gillar verkligen den här boken. Lagom långa, lättförståeliga texter. Roliga, beskrivande bilder som visualiserar texten. Väldigt pedagogiskt utan att komma med pekpinnar. Vill man  läsa mer om vissa delar i boken finns qr-koder som kan läsaa av som leder till olika rekommenderade websidor.

QR-koder för de som vill läsa vidare och fördjupa sig i ämnet.

QR-koder för de som vill läsa vidare och fördjupa sig i ämnet.

Bli hjärnsmart är en bok jag tycker både barn och föräldrar ska läsa. Gärna även lärare och pedagoger. Tummen upp!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.