Patty Melt

Dags att göra Patty Melt!

Dags att göra Patty Melt!

När vi äter hamburgare hemma, köpta eller hemgjorda, serverar vi oftast dessa i Max Friscobröd. Det har länge varit vår favorit bland hamburgerbröd även om vi nu även varierar med traditionellt hamburgerbröd (blir lätt att man tröttnar annars). Max är vår favorit när det kommer till snabbmatsburgare och även där väljer vi oftast Friscobrödet. Men faktum är att hamburgerbrödet inte alltid sett ut som det traditionellt sett ser ut idag. I mitten av 1900-talet spred sig en speciell burgare på de amerikanska vägkrogarna. Burgaren kallades Patty Melt. Istället för det klassiska runda burgarbrödet använde krögarna ett fyrkantigt toastbröd. Ost lades på för att smälta samman köttet och brödet på stekbordet. Max har nu tagit burgarklassikern till Sverige och lanserat kampanjburgaren Frisco Hot Melt som serveras med ett helt nytt och unikt bröd. Jag har inte testat kampanjburgaren men däremot har jag fått hem brödet för test.

Bröd både i botten och toppen.

Bröd både i botten och toppen.

Bröd bara i botten.

Bröd bara i botten.

Friscobrödet har utvecklats vidare till ett toastbröd – Frisco Hot Melt Toast. Brödet finns till försäljning i dagligvaruhandeln från den 12 september och hittas i matbrödshyllan. Det är ett bakat på samma recept som Frisco Hamburgerbröd och är mycket fluffigt, saftigt och smakrikt. Lite gulaktig i tonen. Perfekt tjocklek på brödskivorna. Helt okej näringsvärde om man kollar innehållsdeklarationen. Jättegott att äta som det är, ännu godare rostat. Smakerna utvecklades verkligen och kom ännu mer till sin rätt vid rostningen.

Frisco Hot Melt Toast.

Frisco Hot Melt Toast.

Finns massor av spännande recept att testa.

Finns massor av spännande recept att testa.

Till middag idag åt jag och Mattias just Patty Melt. Vi rostade brödet på grillfunktionen i ugnen. Viktigt är att man vänder brödet så att båda sidorna får färg och krisp. Vi åt två burgare var. Den första åt vi med bröd både i botten och toppen, den andra bara med bröd i botten.

Att äta med bestick rekommenderas! Eller testa ännu krämigare ost för med den ost vi hade gled köttpucken med tillbehör ur brödet. Men gott var det. Riktigt gott!

*** Inlägget baseras på produktprov men samtliga åsikter, ord och bilder är mina egna ***

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *