Mättande och god frukost

Vart man än tittar drunknar man i rubriker och uppmuntranden hur man bäst går ner i vikt. Det är nytt år och många har lagt på sig extra kilon under jul och nyår och nu ska detta bort. Det är kvällstidningar, vecko- och månadsmagasin, reklam på tv, radio och tidningar, affischer på stan, varenda internetsajt och många bloggar. Ja, överallt drunknar man i budskapet att nu ska vi minska några storlekar och helst ska det gå snabbt.

För många är ett nytt år lika med nya möjligheter att ta tag i sitt liv och göra en förändring. Så även för mig. Jag behöver dock gå upp några kilo i vikt. Min satsning på konditionsträning under 2010 har gett oönskade konsekvenser i form av viktminskning och för lite kroppsfett och nu är det dags för förändring. Jag som tycker att jag redan äter som en häst ska äta ännu mer. Jag ska lägga till (har självklart redan börjat) nyttigheter som ännu mer kolhydrater (typ smörgåsar, potatis, ris, etc), extra proteindrinkar, mer fett (typ grädde, smör, fet fisk, nötter, etc) och även onyttigheter som jag gillar (typ godis, bullar, kakor, glass, chips etc). Mitt stora problem är hur ska jag hinna få i mig allt?! Tog med mig en gottepåse till jobbet med nötter, kexchoklad, Lindt-kulor mjölkchoklad och två hembakta saffransbullar att försöka få i mig under dagen.

Vad gäller träning så ska jag (läs har redan) dra ner rejält på träningsmängden och övergå från kondition till styrka och rörlighet (typ yoga).

Min frukost består vanligen av extra stor portion råggröt med linfrön, solroskärnor och kanel och detta serveras med sojamjölk och avslutas med apelsin. Idag la jag även till en liten banan och en halv påse Anja Pärson-nötter Skogslycka från Risenta i gröten förutom samma som vanligt och nu sitter jag här och är mycket mätt och belåten! Självklart äter jag till frukost även ett par smörgåsar, en med ägg och en med makrill.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.