När man gör det enkelt för sig

I helgen har jag passat på att laga till maträtter som passar perfekt att frysa in och ta fram som matlåda till jobbet. Bland annat lagade jag till Flygande jakob och ris som jag la direkt ner i lådor och frös in. Perfekt att ha frysen full. Nu kan jag laga till middagsmat där man inte behöver tänka på att det ska bli över till lunch dagen efter. Det handlar om att göra det lätt för sig!

Kvällens middag blev därför en mycket populär rätt hemma hos oss. Den går hem hos oss alla och ibland är det som om man vill slicka tallriken! Jag lagade till ugnsbakad falukorv och till detta hade vi pasta och grönsaker.

Jag köpte en falukorvsring med en kötthalt på 80%. Något annat kommer inte över min tröskel. Jag gjorde skåror i korven och fyllde varannan skåra med skivat äpple och varannan med skivad rödlök. Några extra bitar hamnade runt om och i mitten. Sedan toppade jag med bostongurka, senap och lite riven ost. Gratinera i ugn på 200 grader i ca 20-25 minuter. Koka potatis eller pasta och komplettera med grönsaker. Mums!

Gillar du falukorv?

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *