Ingen brist på sysselsättning

Man behövde aldrig ha tråkigt på hotellet vi bodde på i Egypten, Sunwing Waterworld Resort Makadi Beach. Förutom alla vattenland med ett otal vattenrutschbanor och pooler, fanns det Lollo och Bernies MiniLand, aktiviteter för stora och små, samt kvällsunderhållning.

En del av barnaktiviteterna kostade (tex Lollo och Bernies födelsedagskalas, skattjakt, piraterna och indianerna, mfl) men inkluderade då barnpassning. Mina barn var med på några av dessa aktiviteter som kostade och då passade jag och Mattias på att gå själva till stranden och snorkla eller så gick vi iväg till gymmet som låg i närheten. Andra aktiviteter barnen deltog i var tex gympapass (dans och parkour) samt olika arrangerade vattenvaneövningar med lek och plask i någon av de olika poolerna. Ibland tog jag med barnen till minilandet och lät dom pyssla och leka av sig.

Självklart erbjöds det många aktiviteter för barnen de inte ville eller hann delta i, tex after beach, filmvisning, fotbollsmatcher.

Det var barnshower och minidisco som vi besökte ett par gånger.

Det fanns en mindre lekpark utanför hotellet som barnen gärna ville leka i.

För oss lite äldre erbjöds gratis SATS-klasser, vattenaerobics, det fanns ett gym där man kunde träna mot en avgift, tennis- och fotbollsplaner, etc.

På kvällarna var det barnshower och familjeshower med sång, musik och dans. Vi gick på ett par av dessa. Bäst var rockshowen – värsta draget!

Det bästa med att ha mycket att välja på är att det oftast finns något som passar alla. Man får välja ut godbitarna helt enkelt. Det är viktigt att inte känna stress utan gå ner i varv och bara njuta av semestern, varandra och det stora utbudet.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.