Inte bara via fisk

Många i Sverige lider av brist på D-vitamin. D-vitamin bildas i huden när solen lyser på oss. Problemet i Sverige är att solen bara är stark nog mitt på dagen under sommarmånaderna. Runt 15 minuter i stark sol med mycket bar hud, utan solskydd, ger all D-vitamin man behöver på flera dagar. Med maten får vi tyvärr i oss ytterst lite D-vitamin (finns annars bland annat i fet fisk, lever, äggula, mejeriprodukter). Brist på D-vitamin kan leda till infektionssjukdomar, vinter- och vårdepressioner, cancer, hjärtsjukdom, benskörhet, autism, generell värk/fibromyalgi, övervikt… Listan på sjukdomar där ett samband misstänks är lång (källa Kostdoktorn).

Själv ser jag därför till att vara ute i solen så mycket jag kan, jag försöker äta D-vitaminrik kost samt att jag tar tillskott i tablettform varje dag under september till april.

Idag passade jag på att ta en kort promenad med dottern i det härliga solskenet. Jag tog på mig min underbara Alba Running Jacket från Röhnisch. En superskön jacka som passar perfekt till löpturer eller som idag en stärkande promenad. Min jacka är i färgen Coral Pink – en riktigt härlig vårfärg som gör en glad i sinnet!

Är ni också sugna på en Alba Running Jacket Från Röhnisch? Det kommer snart en tävling här på min blogg där ni kommer att kunna vinna denna jacka i valfri färg och storlek (värde 699 kr plus frakt). Lucky you!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *