Älskar kolhydrater

Är det något jag älskar och uppskattar så är det kolhydrater i alla dess former. Bröd, bullar, kex, godis, pasta, potatis, ris, quinoa, havregryn, etc etc. Att helt ta bort kolhydraterna i sin kost tycker jag är helt uppåt väggarna och fel. Rätt kolhydrater i rätt mängd är muskelbesparande, prestationsökande och framförallt väldigt gott. Det man får komma ihåg är att man kan göra olika bra kolhydratsval och eftersom vi alla är olika är det omöjligt att säga generellt vad man bör äta respektive undvika. 

Spännande nyheter från Pågen

Många är ni därute som helt utesluter tex bröd från kosten. Bröd som är så gott. Som medlem i Pågens brödpanel får jag då och då hem produktprover på säsongens nyheter. Här om dagen fick jag hem de senaste vår- och sommarnyheterna.

Den här gången lanserar Pågen ett nytt skorpkoncept för Krisprolls, Krisprolls balance, som kommer i två smaker – Blåbär & Tranbär samt Havre, Korinter & Linfrön. Krisprolls balance är ett helt nytt skorpkoncept med mycket fiber och fullkorn. Ett sunt val i vardagen när man snabbt behöver fylla på med energi mellan måltiderna.

Krisprolls Balance

Skorpa med smör och ost

Vi har hunnit testa Blåbär & Tranbär. Den hade lagom många och lagom stora bitar av torkade blåbär och tranbär. Skorpan i sig hade en god smak och de torkade frukterna gav en fin sötma. Lika god som den är, med bara smör eller med smör och ost.

Bohuskaka med gott pålägg

Hönöfamiljen får ett tillskott i form av nyheten Hönö Bohuskaka. Det är mjuka, saftiga brödkakor som gräddats alldeles gyllene. Jag älskar Hönökaka och har gjort det ända sedan barnsben. Finns det något godare än en skiva Hönö med smör och eventuellt ett gott pålägg (eventuellt skriver jag för jag vill inte att pålägget tar över och dominerar över den goda brödsmaken)?! För mig är det en  barndomsklassiker.

Hönö Bohuskaka var god. Mycket mjukt och saftigt bröd och med den klassiska hönökakasmaken. Hela familjen gillade den. Det enda jag undrade var om man ska dela kakan på mitten eller äta den som den är. Vi röstade på äta den som den är. Annars blir skivorna så tunna. Men man gör väl som man vill.

Sist (och kanske minst?!) lanserar Pågen Funs. Det är en liten vetebulle med vaniljsmak. Perfekt storlek för små barnmunnar medan vi vuxna troligen måste ta flera stycken, för vem nöjer sig med en?!

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *