Lasagne med färdig pastasås

Idag var det dags för det sista testet av företaget Felix senaste satsning  inom området kyld färdigmat som består av färdiga soppor, pastasåser och grytbaser. Jag har tidigare testat soppan och grytbasen och nu var det dags för pastasåsen.

Jag valde sorten Formaggio Classico – en ostsås med parmesan och vitlök. Mitt första problem var att en burk beräknas räcka till 2 portioner. En burk räcker alltså inte till en familj som består av två vuxna och två barn. Det krävs minst två burkar för oss. Med ett pris på ca 25 kr per burk blir totalkostnaden för bara pastasåsen utan något till ganska hög och sedan tillkommer kostnaden för eventuellt tillsättande av kött eller liknande, pasta och grönsaker.

Jag valde därför att använda min burk ostsås som bechamelsås i en hemgjord lasagne.

Oståsen såg väldigt aptitlig ut, den var krämig och smakade mycket gott. Den hade en fyllig ostsmak med en ganska svag, men tillräcklig touch av vitlök. Innehållsförteckningen såg helt okej ut från närings- och tillsatssynpunkt.

Jag gjorde ordning en god köttfärssås och varvade sedan lasagneplattor, köttfärssås och ostsås i en ugnssäker form. In i ugnen på ca 200 grader i 45 minuter. Resultatet blev en fantastiskt god lasagne. Ostsåsen gjorde lasagnen krämig och oerhört välsmakande. Perfekt användningsområde alltså!

Mitt sammanfattande omdöme om Formaggio Classico är att det är en mycket välsmakande ostsås som passar utmärkt till kokt pasta. Jag skulle ha kompletterat med lite skinka eller liknande samt grönsaker. En pastasås perfekt till det lilla hushållet som snabbt vill ha något gott på middagsbordet.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *