Man tager vad man haver

Onsdag idag igen. Veckorna bara springer fram… Man har mycket att stå i, men det är precis som det ska vara. Livet ska vara fullt med fart och fläkt, men det ska även finnas tid för eftertanke och vila. Den här helgen som kommer bjuder inte på mycket vila.

Gustaf fyller 5 år på fredag (min lilla kille har blivit stor – som sagt, var tog tiden vägen?!?!). Det kommer firas i dagarna tre. Självklart kommer jag åka senare till jobbet på fredag så att Gustaf kan firas på morgonen med tårta och presenter. På lördag ska vi har barnkalas där alla ”stora” barnen på Gustafs avdelning på förskolan är bjudna plus ett par grannbarn. På lördag kväll kommer dessutom mina kära svärföräldrar på besök och då blir det god middag och övernattning. På söndag firas Gustaf av släkten. Då kommer förutom farmor och farfar som sovit över även mormor, morfar + sällskap, två av tre fastrar, moster med man och kusinerna. Dessutom ska vi klämma in simträning för Filippa på fredag kväll, simträning för både Gustaf och Filippa på söndag morgon och gympa för Gustaf direkt efter simningen. Tjohejtjohooo 🙂

Men till saken. Det är som sagt onsdag och då har det blivit så att jag utan att tänka på det alltid serverar fisk. Jag säger som jag alltid gör – jag skulle vilja äta fisk fler dagar i veckan för jag verkligen älskar fisk men av någon anledning blir det inte alltid som man tänkt sig.

Kvällens fisk blev hemgjorda fiskpinnar, dvs stekt panerad torsk. Det är här man tager vad man haver kommer in. Jag hade tyvärr slut på ströbröd. Istället använde jag mig av vetegroddar till paneringen. Tur i oturen skulle jag vilja säga att ströbrödet var slut. Dels blev det minst lika gott om inte godare, dels blev det nyttigare. Vetegrodden innehåller många viktiga näringsämnen och fibrer.

Till fisken blev det ugnsrostade potatisar och hemgjord remouladsås. Potatisen blev riktigt lyckad idag. Jag kokade den först i ca 10 min. Sedan la jag dem i en ugnsform, hällde över olivolja, flingsalt, peppar, pressad vitlök och in i ugnen ca 30 min. På grund av att jag kokade dem först blev de mjuka inuti och krispiga utanpå – verkligen lyckat!!! Remouladsåsen gjorde jag en egen variant av. Det blev gräddfil blandat med hackad smörgåsgurka, senap, salt och peppar. Till maten serverade vi givetvis grönsaker, både kokta och färska. Perfekt vardagsrätt!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.