Jag hade rätt

Igår förutspådde jag att min söndag skulle bli minst lika intensiv, om inte värre, än lördagen var. Jag fick helt rätt! Vilken dag!!! Intensiv men riktigt skojig!

Morgonen började vid 7 med att jag bakade Walnut brownie cupcakes. Jag hade bjudit över min syster med make och tre av hennes fyra barn på fika vid 14:30.

Efter bakningen var det snabba ryck med tillagning av min och barnens frukost. Det blev gröt och smörgåsar till oss alla. Sedan snabbt iväg till simhallen. När vi skulle sätta oss i bilen fick vi lite problem. Vi var redan sena och nu visade det sig att det var is på rutorna (kallt som attan ute). Ingen skrapa hade vi i bilen och jag hade ingen aning om var skraporna låg heller. Vi fick helt enkelt vänta ut att isen smälte av värmen från bilen. Bidrog såklart till att vi blev ännu mer sena!

Filippas simträning var inställd pga tävlingar i simhallen men Gustafs lektion var inte inställd. Jag var som vanligt hjälptränare och Filippa fick även göra en insats i vattnet som tränare och hon agerade även kisshjälp åt kissnödiga barn. Hon är duktigt och snäll må jag säga!

Efter simningen var det snabba ryck in i duschen och snabba ryck hem. Hemma bytte vi om och bara några minuter senare tog vi bilen till pendeln och minidiscot på Café Opera.

Vi var tvungna att gå innan discot slutade för att hinna hem till fikat med min syster och familj. Förutom de cupcakes jag bakade på morgonkvisten bjöd jag på färdigköpt prinsesstårta, hembakta dumlekakor, Oreo cookies och Mariekex. Läsk, kaffe och te. Barnen höll full fart!

Efter fikat kom en kompis till Filippa över och Filippa, Gustaf och kompisen fortsatte att leka i 180 knyck. Själv fick jag några minuter över till att laga kvällens middag – köttfärssås och spaghetti.

Efter matlagningen, men innan middagen, gick jag ut och klippte gräsmattan. Sista gången för i år kanske! Barnen följde med ut och nu la de i en extra växel och lekte i 200 knyck! Jag satte också på en tvätt och tog hand om denna.

Middagen åts under tjo och stoj och mycket skratt och bus. Filippas kompis åt med oss och inget av barnen hade ro att äta lugnt. Men de tyckte maten var mycket god i alla fall och åt med god aptit!

Efter maten fortsatte de sina vilda lekar ända tills kompisen gick hem strax efter 19. Då fick mina barn varva ner och kom i säng vid 20-tiden. Nu sover de gott och förhoppningsvis har de haft en lika trevlig dag som jag. Riktigt trevlig alltså, men behöver jag säga att jag är helt slut?! Det är jag! Nu ska jag varva ner och snart kommer min kära man hem. Jag längtar!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Bakades här igår med, kladdkaka.. yummie!

  2. Åsa skriver:

    Oj! Imponerande vad ni hann med!! Var hade du köpt de där extra 12 timmarna du måste ha haft?! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.