Jag hatar att träna

Jag hatar att träna

Jag hatar att träna

Jag hatar att träna! Inte jag personligen. Jag menar radioprataren, tv-programledaren, bloggaren, instagrammaren, manusförfattaren, föreläsaren och mamman (har säkert glömt något – hon har många järn i elden) Brita Zackari. Brita kan sedan ett par veckor tillbaka även lägga författare till sin meritlista. Hon har precis släppt boken Jag hatar att träna. Titeln på boken är den svenska översättningen av hennes instagramkonto i.hate.working.out.

Träning och livet.

Träning och livet.

Det finns flera anledningar till att Brita hatar att träna. Dels är hon lat och kommer alltid på massor av andra grejer som känns viktigare och roligare än att träna, dels har hon aldrig känt sig riktigt hemma i träningsvärlden. Brita ger också upp väldigt lätt. Slutar så fort det känns jobbigt. Trots allt sitt motstånd lyckas hon dock få träningen gjord. Hon har nämligen kommit på ett sätt att jobba med sina motstånd istället för mot dom.

Hur mycket ska man träna?

Hur mycket ska man träna?

Övningsbank.

Övningsbank.

Till oss alla andra som går runt och känner att vi borde börja träna men inte vet var vi ska börja vill hon nu med hjälp av boken Jag hatar att träna bli vår träningsdoula. Den som står bredvid och peppar, stryker över ryggen, hejar på. Med bokens hjälp ska vi kunna hitta ett långsiktigt och sunt sätt att förhålla oss till vår träning. Det viktigaste är bara att ta första steget. Och det är noll svårt! Bara att läsa Britas bok, resten tar hon hand om.

Brita gör övningar med BiB - jag gör med Pepsi Max-förpackning!

Brita gör övningar med BiB – jag gör med Pepsi Max-förpackning!

Ett tiopack Pepsi max är inte att leka med.

Ett tiopack Pepsi max är inte att leka med.

Boken tar upp ämnen som Komma igång med träningen, Maten, Uppvärmning inför tanken på att träna, Nu kör vi, Övningsbank, Träningsprogram och Eftersvettningar.

Ett perfekt mellanmål före eller efter träning.

Ett perfekt mellanmål före eller efter träning.

Om kvargtillverkarna själv får välja....

Om kvargtillverkarna själv får välja….

Jag hatar att träna är en fantastisk men speciell träningsbok. Den är skriven med en stor portion humor men som ändå tar sin utgångspunkt från ett mycket viktigt ämne. Brita gör upp med alla trösklar, främst de mentala, som finns mellan en själv och ett svettigare liv. Hon slår hål på regler och förhållningssätt kring träning och mat. Den psykologin fungerar och tar oss bort från ångest, skuld och skam. Även om man hatar att träna så kan man med Britas enkla tricks ändå få det gjort.

Klockrent!

Klockrent!

Jag älskar boken. Älskar Britas sätt att skriva. Älskar hennes personliga berättelser och betraktelser. Hennes sätt att se på livet. Älskar de roliga bilderna och de roliga texterna. Hon ger tips och råd utan pekpinnar. En fantastisk träningsbok för den som vill ha hjälp att ta första steget. För oss andra som redan älskar att träna, absolut inte vid varje träningstillfälle såklart, är det också en superbra bok. Att få sig ett gott skratt är även det viktigt för hälsan och välmåendet. Och ett gott skratt får man minst sagt av boken Jag hatar att träna. Säger bara: Läs!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *