Grönt är skönt
Sedan snart två veckor inleder jag varje morgon med en grön shot. Min består av en matsked Udo’s Choice Opti Green som jag rör ihop med ett glas kokosnötsvatten. Det känns som en kickstart som förhoppningsvis gör gott för kropp och knopp!
Nu är det ännu mer grönt som gäller för mig. Som en av medlemmarna i testpanelen för Svensk Hälsokost har jag nämligen fått hem ett ekologiskt spirulinapulver som jag ska testa. Som jag skrev i veckan är spirulina en riktig superfruit med grymma egenskaper, rik på protein, klorofyll, vitaminer, mineraler och nyttiga fetter. Passar perfekt att ha i smoothies, bakverk eller varför inte strö lite över morgonfilen/gröten?!
Idag testade jag att göra spirulinabollar. Perfekta att ha som mellanmål, kvällsfika, efter träning eller när godissuget slår till. De blev verkligen grymt goda. Jag lovar, ni kommer älska de här bollarna! Nötterna kan givetvis bytas ut mot just dina favoritnötter och dadlarna kan bytas ut mot torkade aprikoser. Allt efter egen smak och tycke och vad som finns hemma.
Spirulinabollar
2 dl cashewnötter
1 dl dadlar
1 msk kakao
1 msk honung
1 tsk spirulinapulver
1-2 tsk vatten
Mixa nötterna i en matberedare. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en fastare deg. Forma till bollar och rulla i hackade nötter eller kokosflingor.
Senaste kommentarer