Grönt är skönt

Sedan snart två veckor inleder jag varje morgon med en grön shot. Min består av en matsked Udo’s Choice Opti Green som jag rör ihop med ett glas kokosnötsvatten. Det känns som en kickstart som förhoppningsvis gör gott för kropp och knopp!

Nu är det ännu mer grönt som gäller för mig. Som en av medlemmarna i testpanelen för Svensk Hälsokost har jag nämligen fått hem ett ekologiskt spirulinapulver som jag ska testa. Som jag skrev i veckan är spirulina en riktig superfruit med grymma egenskaper, rik på protein, klorofyll, vitaminer, mineraler och nyttiga fetter. Passar perfekt att ha i smoothies, bakverk eller varför inte strö lite över morgonfilen/gröten?!

20130822-142154.jpg

Idag testade jag att göra spirulinabollar. Perfekta att ha som mellanmål, kvällsfika, efter träning eller när godissuget slår till. De blev verkligen grymt goda. Jag lovar, ni kommer älska de här bollarna! Nötterna kan givetvis bytas ut mot just dina favoritnötter och dadlarna kan bytas ut mot torkade aprikoser. Allt efter egen smak och tycke och vad som finns hemma.

Spirulinabollar

2 dl cashewnötter
1 dl dadlar
1 msk kakao
1 msk honung
1 tsk spirulinapulver
1-2 tsk vatten

Mixa nötterna i en matberedare. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en fastare deg. Forma till bollar och rulla i hackade nötter eller kokosflingor.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *