Nyttig lammfärspaj

Jag älskar paj! Underbar allt-i-ett rätt som går att variera i det oändliga. Klassisk pajdeg, nyttigare pajdeg, utan pajdeg. Med olika fyllning som ost- och skinka, köttfärs, kyckling, fetaost etc. Perfekt till vardags som till fest. Bästa rätten att slänga ihop av rester som ligger och skruttar i kylskåp och frys. Ja men ni hör, paj är en av världens bästa maträtter. Nu ska jag ge er receptet på en nyttig lammfärspaj som kommer att läggas till min repertoar av standardpajer. En helt makalöst god och smakrik paj som är svår att inte älska! Och det bästa av allt, galet nyttig!
Receptet kommer från Bli din egen hälsoingenjör som jag recenserade för ett tag sedan. Hela familjen älskade pajen! Till nästa gång kommer jag att utesluta chèvre-osten. Ingen av oss tyckte att den tillförde pajen något. Lammfärsen och pajskalet är så smakrika i sig och extra smakförstärkning behövs inte.
Vill du också läsa denna bok går den att köpa både på nätet och i välsorterade bokaffärer. (ej betalt, bara tips!)

Lammfärspaj, 4 port
Pajdeg:
3 dl mandelmjöl
1/2 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
25 g smör
1 ägg
Fyllning:
500 g lammfärs
1 msk smör
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 dl strimlad purjolök (gul lök fungerar också)
1 dl färsk eller fryst dill
1/2 dl senap (dijon eller vanlig)
1/2 dl tomatpuré + ev 1/2 dl vatten
2 dl gräddfil
Chevre till dekoration (kan uteslutas)
Blanda mandelmjölk och sesamfrön i en matberedare. Blanda sedan ned resterande ingredienser och mixa till en deg.
Senaste kommentarer