Laktosfria nyheter från Valio

Laktosfria nyheter från Valio

Laktosfria nyheter från Valio

Allt fler köper laktosfria mjölkprodukter trots att de inte lider av laktosintolerans. Marknaden för laktosfria mjölkprodukter har ökat märkbart. Detta trots att antalet laktosintoleranta är rätt få, endast cirka 2 procent av befolkningen. Jag lägger mig inte i debatten huruvida det är skadligt för oss som tål laktos att utesluta laktos från kosten eller inte. Istället välkomnar jag det faktum att familjer där laktosintolerans är ett problem nu har ytterligare fem laktosfria nyheter från Valio att välja bland (varuprov). Perfekt också för oss som gillar variation.

Eila laktosfri kvarg.

Eila laktosfri kvarg.

Senaste smaken - jordgubb!

Senaste smaken – jordgubb!

Eila laktosfri kvarg – Nu också i smaken jordgubb.

I Valios sortimentet finns idag över 50 laktosfria produkter och under vecka 38 lanseras ytterligare fem.

Fröjd – En helt ny yoghurtserie för oss som vill ha det lilla extra.

Fröjd – En helt ny yoghurtserie för oss som vill ha det lilla extra.

Fröjd – En helt ny yoghurtserie för oss som vill ha det lilla extra. Yoghurten innehåller 12% frukt, har en fetthalt på 3,2% och är fri från tillsatser. Finns i smakerna jordgubb och vanilj.

YO!ghurt - nu även i laktosfri variant.

YO!ghurt – nu även i laktosfri variant.

YO!ghurt – Har funnits i Valios ”vanliga” sortiment men kommer nu även i en laktosfri variant. Finns i smakerna vanilj och bärmix och har en fetthalt på 1,3 %.

Yoghurt och kvarg är stapelvaror hemma hos mig så de här nyheterna kommer gå åt snabbt. Ska bli mycket spännande att testa!

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *