Nyttig kebab med ris

Hemgjord kebab

Hemgjord kebab

Jag älskar kebab. Helst äter jag den i rulle på pizzerian som ligger i närheten av mig. Deras kebabpizza är inte dum den heller!!! Kanske inte det nyttigaste man kan äta och definitivt inget man köper för att äta en vanlig vardag. Men har ni testat att göra egen? Det är hur lätt som helst och smakar precis lika gott som köpekebab. Riktigt nyttigt är det också. Bara att blanda köttfärs med ägg och kryddor, in i ugnen drygt tre timmar, låter svalna i kyl över natten, skär i tunna skivor och steker på!

Gör din egen kebabtallrik

Gör din egen kebabtallrik

Serveras med ris, pommes, sötpotatis eller i bröd och komplettera med vitlökssås, hamburgerdressing och grönsaker.

Hemgjord kebab, 4 port

1 kg nötfärs
1 1/2 msk malen spiskummin
3 pressade vitlöksklyftor
2 msk lökpulver
1 ägg
Salt och peppar

Sätt ugnen på 100 grader. Rör ihop alla ingredienser. Forma till en rulle. Rulla in i folie med folieändarna böjda nedåt för att vätskan ska rinna ut. Lägg ett galler på en djup plåt. Placera rullen på gallret. Lägg in i ugnen på 100 grader i cirka tre timmar. Låt svalna och förvara sedan i kylen över natten. Innan du ska äta skivar du tunna skivor, med hjälp av osthyvel, mandolin eller kniv. Stek i olja eller smör och servera genast.

Hamburgerdressing

1/2 dl majonäs
1/2 dl kvarg
1/2 dl chilisås
salt och peppar

Blanda samman alla ingredienser och låt stå kallt ca 15 min innan servering.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.