Konserverade tomater från Zeta
Häromdagen testade jag Popped Cheese via Buzzador. Idag testade jag konserverade tomater från Zeta, också via Buzzador. De sorter jag har fått hem är Finkrossade tomater, Körsbärstomater och Plommontomater. Samtliga kommer från soliga Apulien i Italien där några av världens bästa tomater växer. Inom 24 timmar efter att tomaterna skördats ligger all råvara till Zetas konserverade tomater i sin förpackning, oavsett sort. Allt för att kvalitet och smak ska bevaras på bästa sätt.
Jag använder ofta konserverade tomater. Perfekt att ha i tex en Chili con carne, i en vegetarisk eller vanlig bolognese eller en Ratatouille. Burktomaterna är många gånger att föredra i matlagning framför ibland smaklösa, färska, växthusodlade tomater. Det är inte alltid jag väljer premiumsortimentet när det kommer till burktomater men nu när jag testat tomaterna från Zeta märker jag faktiskt en avsevärd skillnad. Både vad gäller kvalitet och smak. Att betala några kronor mer kan faktiskt löna sig.
Idag gjorde jag familjens favoritsoppa, tomatsoppa med halloumikrutonger. Visserligen säger receptet 500 g krossade tomater men 400 g finkrossade tomater från Zeta räckte alldeles utmärkt. Den här soppan är verkligen god. Söta solmogna tomater i kombination med sältan och krispet från gyllene halloumi. Så gott! Istället för bröd åt vi ett helt lass med våfflor efter soppan. Stort älska på våfflor!
Tomatsoppa med knaperstekt halloumi, 4 port
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
5 dl vatten
1 tsk strösocker
1 msk vit balsamvinäger
1 msk torkad timjan
Salt och peppar
olivolja
1 förpackning halloumi
olivolja
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs tillsammans med tomatpuré i olivolja i kastrull eller gryta. Tillsätt krossad tomat, vatten, socker, vit balsamvinäger och timjan. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt soppan koka i ca 15 minuter.
Skär halloumin i tärningar. Stek gyllenbruna i olivolja.
Toppa soppan med halloumi vid servering och komplettera med gott bröd.
Senaste kommentarer