Korvfestivalen 2014 – ett måste för korvälskaren

Välkommen till Korvfestivalen!

Jag älskar korv och chark. Egentligen korv i alla dess former. Varmkorv, prinskorv, falukorv, salami, spickekorv, blodkorv, lammkorv, viltkorv, fläskkorv, grynkorv, stark korv, mild korv, korv med ost, kallskuren korv, varm och tillagad korv, etc etc. Tillbehör får gärna vara god senap, surkål, rostad lök, tryffelmajonäs, bostongurka, korvbröd, mos och allt vad man nu kan tänka sig. Ja, ni kanske fattar varför jag blev en av Korvfestivalen festival-bloggare?!

Korv från Taylor&Jones

Männen bakom Taylor&Jones

I helgen gick årets festival av stapeln i Globen Annexet. Annexet var fullt med charkutställare från Sveriges alla hörn och överallt bjöds det på välsmakande korv och chark och passande tillbehör. Ville man inte bara gå runt och smaka och äta sig mätt sålde utställarna sina produkter till mycket förmånliga mässpriser.

Djävulsk hot med ost - vilken underbar hetta!

Korv med choklad&chili

Underhållning på scenen

Förutom mässutställare bjöd festivalen på musik och underhållning från scenen, olika prisutdelningar och happenings. Barnen kunde tex delta i en korvskola tillsammans med Barnens Matskola och restaurang Printz där de tillsammans med proffsen fick stoppa en meter korv som de fick ta med hem.

Pölsemannen bjöd på korv

Gustafs korv tyckte Gustaf var extra kul att äta

Jag besökte festivalen på lördagen och jag hade med mig min mamma och mina barn. Annexet var en perfekt lokal. Det var lagom med utställare, mycket folk men gemytlig och mycket glad och uppsluppen stämning. Den härliga musiken från scenen bidrog helt klart till den goda atmosfären.

Det bjöds inte bara på korv, även godis!

Utställarna bjöd generöst besökarna på korv, chark och tillbehör. Det fanns korvar av alla de slag, varmt som kallt. Korv och chark som det var eller tillagat i en maträtt. Det fanns även vegetariska alternativ, tex halloumi. Halloumi var faktiskt barnens favorit och det stället vi gick tillbaka till flest gånger. Vi köpte med oss fyra paket halloumi hem och fick två paket fetaost på köpet. Även det fantastiska korvbrödet från restaurang Printz som jag smakade på vid pressvisningen i januari köpte jag med hem.

Vi gick runt i Annexet, åt och åt och åt och njöt, minglade och samtalade med utställarna och fick lära oss mycket kul runt korv och chark.

Pressträffens goda charktallrik

Charktallriken med fina tillbehör - Korv i finrummet

Christina Möller, ordförande i Korvakademin

Anders levén bjuder på sin kryddiga varmkorv med ost i vikbröd

Underbar extra lång och smakrik varmkorv

Korvkoma

Vi deltog även på pressträffen där vi fick äta ännu mer fin korv och chark, blev presenterade för flera av korvakademins ledamöter, fick höra historien bakom festivalen och arbetet med att lyfta fram korven som både mat, kultur och hantverk.

Festivalen var verkligen lyckad för mig och min familj. Vi hade oerhört kul och en mycket givande och god dag. Med tanke på den glada och trevliga stämningen som rådde antar och hoppas jag att de flesta som besökte festivalen delar denna känsla med mig. Vi hoppas på en succé och längtar redan till nästa års Korvfestival!

Chark och goda korvar från Gudruns

Korv, chark och goda tillbehör

Med mig hem fick jag mycket generösa goodiebags från olika utställare. Här kommer det njutas korv och självklart kommer jag presentera flera av guldkornen för er!!!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *