Italiensk ekologisk fullkornspasta

Italiensk ekologisk fullkornspasta

Italiensk ekologisk fullkornspasta

Vi äter pasta minst en gång i veckan. Pasta är gott, mättar bra och finns i mängder av olika varianter och sorter. Jag äter gärna vanlig vit pasta men vill man skapa hälsosammare matvanor i vardagen kan man byta ut denna mot fullkorns- eller bönpasta. Är pastan dessutom ekologisk är det ännu bättre för kropp och miljö. Nu kommer den ekologiska producenten Urtekram med italiensk fullkornspasta.

Urtekram Fettucine

Urtekram Fettucine

Koka al dente för bästa smakupplevelse!

Koka al dente för bästa smakupplevelse!

För att få en äkta italiensk smak har Urtekram vänt sig till familjen Felicetti i Predazzo i Valle di Fiemme i norra Italien. Pastan är tillverkad av 100 procent durumvete och lokalt källvatten från Dolomiterna. Den nya pastaserien innehåller sju nya sorter – Fusilli, Cochiglioni, MezzePenne, Spaghetti, Fettuccine, Lasagne och Safari Zoo.

Riktigt god och lyxig tryffelpasta

Riktigt god och lyxig tryffelpasta

Vi inledde senaste helgen med en riktigt god och lyxig tryffelpasta till fredagsmiddag. Jag stekte upp en förpackning av den bästa kycklingdelen, kycklinglårfilé, och över detta hällde jag en burk färdig tryffelsås från Paolo Robertos sortiment av kylda pastasåser (dyr men så j-la god och doften som sprider sig i hemmet är bara den värd guld). Jag kokade upp Urtekram Fettucine och hällde bort vattnet. Sedan blandade jag tryffel- och kycklingsåsen med pastan och lät det koka ihop några minuter. Klart att servera med riven peccoriniost och grönsaker. Gudomligt gott och perfekt tuggmotstånd på pastan. Stor tumme upp från hela familjen!

 

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *