Italiensk ekologisk fullkornspasta
Vi äter pasta minst en gång i veckan. Pasta är gott, mättar bra och finns i mängder av olika varianter och sorter. Jag äter gärna vanlig vit pasta men vill man skapa hälsosammare matvanor i vardagen kan man byta ut denna mot fullkorns- eller bönpasta. Är pastan dessutom ekologisk är det ännu bättre för kropp och miljö. Nu kommer den ekologiska producenten Urtekram med italiensk fullkornspasta.
För att få en äkta italiensk smak har Urtekram vänt sig till familjen Felicetti i Predazzo i Valle di Fiemme i norra Italien. Pastan är tillverkad av 100 procent durumvete och lokalt källvatten från Dolomiterna. Den nya pastaserien innehåller sju nya sorter – Fusilli, Cochiglioni, MezzePenne, Spaghetti, Fettuccine, Lasagne och Safari Zoo.
Vi inledde senaste helgen med en riktigt god och lyxig tryffelpasta till fredagsmiddag. Jag stekte upp en förpackning av den bästa kycklingdelen, kycklinglårfilé, och över detta hällde jag en burk färdig tryffelsås från Paolo Robertos sortiment av kylda pastasåser (dyr men så j-la god och doften som sprider sig i hemmet är bara den värd guld). Jag kokade upp Urtekram Fettucine och hällde bort vattnet. Sedan blandade jag tryffel- och kycklingsåsen med pastan och lät det koka ihop några minuter. Klart att servera med riven peccoriniost och grönsaker. Gudomligt gott och perfekt tuggmotstånd på pastan. Stor tumme upp från hela familjen!
Senaste kommentarer