Kubansk inspiration

Dags att få kubansk inspirationHemma hos oss dricks det en hel del kaffe. Vår Nespresso-bryggare går ibland varm. Vi har hittat våra favoritsorter och de ser vi alltid till att ha hemma på lager. Ibland är det kul att variera sitt kaffedrickande och testa något nytt. Då är det tur att Nespresso kommer med sina tillfälliga Limited Edition-smaker.

Goda nyheter från NespressoNu i augusti kom nyheten Grand Crus – Limited Edition Cubanía. Inspiration har hämtats från den varma kubanska livsstilen och ikoniska kaffekulturen.

Cubania har den högsta intensiteten som Nespresso någonsin lanserat, dvs intensitet 13. Det ger ett enormt smakrikt och gott kaffe tycker jag.

Smakerna hos Cubania kommer tydligast fram när den avnjuts precis som den är (25 ml-kopp). Vill man dricka den på äkta kubanskt vis blandas 25ml Cubania med rörsocker och sedan ytterligare 25ml Cubania. Vill man ha mjölk i sitt kaffe rekommenderas 25ml varm mjölk vilket ger en smak som påminner om dulce de leche, med inslag av kakor, karamell och söta toner.

Kaffesmak är svårt att beskriva. Måste upplevas!

Ena röret, det blåa, innehåller själva kaffekapslarna, det andra röret, det med guldfärg, innehåller rörsockret.

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *