Längtan tillbaka

Det har inte gått många veckor sen vi kom hem från vår underbara semester på Koh Chang, Thailand. Ändå längtar vi redan tillbaka. Värmen, solen, stränderna, vattnet, lekarna, upplevelserna och maten.

Maten försökte vi återskapa ikväll. Varenda gång vi är i Thailand köper jag hem kryddmixer på de vanligaste, klassiska rätterna. En av dessa är Chicken Satay med jordnötssås. Den använde jag till dagens middag. Kyckling som får ligga till sig i en curryliknande marinad, träs upp på spett och grillas i ugn, stekpanna eller utegrillen. Själv använde jag ugnen idag. Till detta kokt ris och en smakrik, något stark jordnötssås som smakar ljuvligt ihop med riset och kycklingköttet. Till detta en thailändsk gurksallad.

Alltså, hela rätten smakade precis som i Thailand. Ruggigt gott! Rekommenderas!

Thailändsk gurksallad

4 msk risvinäger
1 msk fisksås
1/2 msk socker
1 gurka (skivad)
4 salladslökar i tunna skivor
1-3 chili, finhackad
(0,5 kruka hackad färsk koriander)

Smaka av med salt, blanda, låt stå minst en halvtimme.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *