Vid slutet av regnbågen

Varenda dag vi har varit här i Sälen har vi ätit ute på restaurang både till lunch och middag. Frukost har vi tillagat och ätit i lägenheten. Det upplägget har passat oss bäst plus att köket i lägenheten inte är särskilt väl utrustat. Det finns en spis, mikrovågsugn, brödrost, kaffebryggare och espressomaskin, vattenkokare, stekpanna, ett par kastruller och det mest nödvändiga porslinet.

20130719-163732.jpg

Igår hade vi ju tur med fisket. Två ganska stora regnbågar lyckades vi dra upp och självklart ville vi äta vår egenfångade fisk. Det blev därför dagens lunch. Mattias rensade fisken från inälvor och fjäll. Sedan fyllde jag regnbågarna med citronskivor och saltade och pepprade. Ner i stekpanna med smör. Först med hög värme men när fisken fått fin färg på båda sidor la jag på ett lock och stekte på lägre temperatur i ca 20 minuter. Fisken blev verkligen perfekt!

20130719-163740.jpg

Till fisken blev det färskpotatis, färskt bröd, skirat smör och grönsaker. En riktigt god öl till för oss vuxna och cola till barnen. Jag tror faktiskt det var en av de godaste luncherna jag ätit på länge. Sååå gott! Jag tog mer mat om och om igen!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *