Kycklingbiffar med kokosris

Vi äter mycket kyckling hemma hos oss. Kyckling är både nyttigt och gott och går att variera på många olika sätt. Några av de recept man kan hitta på bloggen är hel ugnsbakad kyckling i Crock-Pot, kyckling i god sås, Thailändsk kyckling, hemgjord Chicken Satay, etc etc. En av mina favoriter är Kycklingbiffar med kokosris. Färggrannt, smakrikt och krämigt. Ibland förundras man över att något som är så nyttigt kan vara så gott!

Kycklingbiffar med kokosris

Kycklingbiffar med kokosris

Kycklingbiffar med kokosris, 4 port

Kycklingbiffar
1/2 dl kokosflingor
500 g kycklinglårfilé (eller 500 g kycklingfärs)
1 tsk hela kardemummafrön
1 ägg
1/2 dl ströbröd
1/2 tsk salt

Kokosris
3 dl basmatisris
1 burk kokosmjölk a 400 ml
2 dl vatten
1 nypa  salt
4 limeblad (kan uteslutas)

Serveras med
Mango chutney
Limeklyftor
Kokta grönsaker

Låt kokosflingorna dra i mjölk i ca 20 minuter. Kör lårfiléerna till medelgrov färs i matberedare eller använd kycklingfärs. Rosta kardemumman någon minut i torr panna tills den doftar och krossa den sedan i mortel. Rör ihop kycklingfärs, kardemumma, ägg, ströbröd, salt och urkramade kokosflingor. Forma färsen till biffar och stek på båda sidor i lite smör eller olja. Lägg därefter lock på stekpannan och låt gå klart på låg värme i ca 10 minuter.

Måtta upp ris, kokosmjölk, vatten och salt i en kastrull. Tryck ner limebladen. Koka som vanligt ris fast gärna på något lägre värme, knappt 20 minuter eller tills riset absorberat all vätska.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *