Kycklingbiffar med kokosris
Vi äter mycket kyckling hemma hos oss. Kyckling är både nyttigt och gott och går att variera på många olika sätt. Några av de recept man kan hitta på bloggen är hel ugnsbakad kyckling i Crock-Pot, kyckling i god sås, Thailändsk kyckling, hemgjord Chicken Satay, etc etc. En av mina favoriter är Kycklingbiffar med kokosris. Färggrannt, smakrikt och krämigt. Ibland förundras man över att något som är så nyttigt kan vara så gott!
Kycklingbiffar med kokosris, 4 port
Kycklingbiffar
1/2 dl kokosflingor
500 g kycklinglårfilé (eller 500 g kycklingfärs)
1 tsk hela kardemummafrön
1 ägg
1/2 dl ströbröd
1/2 tsk salt
Kokosris
3 dl basmatisris
1 burk kokosmjölk a 400 ml
2 dl vatten
1 nypa salt
4 limeblad (kan uteslutas)
Serveras med
Mango chutney
Limeklyftor
Kokta grönsaker
Låt kokosflingorna dra i mjölk i ca 20 minuter. Kör lårfiléerna till medelgrov färs i matberedare eller använd kycklingfärs. Rosta kardemumman någon minut i torr panna tills den doftar och krossa den sedan i mortel. Rör ihop kycklingfärs, kardemumma, ägg, ströbröd, salt och urkramade kokosflingor. Forma färsen till biffar och stek på båda sidor i lite smör eller olja. Lägg därefter lock på stekpannan och låt gå klart på låg värme i ca 10 minuter.
Måtta upp ris, kokosmjölk, vatten och salt i en kastrull. Tryck ner limebladen. Koka som vanligt ris fast gärna på något lägre värme, knappt 20 minuter eller tills riset absorberat all vätska.
mumms