Frittata med svarta bönor

Ingredienser till en härlig Frittata med svarta bönor

Ingredienser till en härlig Frittata med svarta bönor

Smeten är klar att stekas!

Smeten är klar att stekas!

Stek i en ugnssäker stekpanna i några minuter och grädda därefter klart i ugn.

Stek i en ugnssäker stekpanna i några minuter och grädda därefter klart i ugn.

Januari är här med löften om att äta nyttigare och träna mer. Det googlas mer än någonsin under året på nyttiga recept. Är du också en av dom som är på jakt efter något gott och nyttigt att äta? Då är detta inlägget för dig. Här får du nämligen receptet på Frittata med svarta bönor. Andra receptet ut från den mycket inspirerande kokboken Låt bönor förändra ditt liv kokboken. En kokbok full av nyttiga bönrika recept.

Så här skriver författarna om rätten: ”Bondomelett kallades den här rätten när jag var barn på 1960-talet. Nu på 2000-talet är den uppiffad med bönor och har fått det lite trendigare namnet Frittata. Den är minst lika god och näringsrik nu som då.” Jag kan bara hålla med! Krämigt, läckert och fräscht med perfekt tuggmotstånd från svamp och bönor. Älskar smaken av ädelost och alla härliga örter. Lättlagad och billig är den också. En riktigt fullpoängare med andra ord! Passar kanske allra bäst till lunch men även till middag kompletterat med ett gott bröd (varför inte baka ett från boken?!) eller en matig sallad. Den här måste ni testa!

Färdigt resultat!

Färdigt resultat!

Ser magiskt gott ut!

Ser magiskt gott ut!

Frittata med champinjoner, ädelost och svarta bönor

Frittata med champinjoner, ädelost och svarta bönor

Frittata med champinjoner, ädelost och svarta bönor, 2 port

3 ägg
3 dl skivade champinjoner
1 dl svarta bönor
1 dl finhackad persilja
50 g ädelost
2 msk finhackad gräslök
2 msk kikärtsmjöl
1 tsk salt
25 g smör till svampen + 2 msk frittatan

Bryn svampen i smöret några minuter tills den får lite färg. Dra från värmen. Rör ner gräslöken och låt svalna.

Smula ner ädelosten i en bunke och vispa ner ägg, persilja och kikärtsmjöl. Smaka av med salt. Vänd ner svamp och bönor. Låt smeten svälla i kylen ca 30 minuter.

Stek frittatan några minuter u brynt smör i en stekpanna som tål ugnsvärme. Låt den steka färdigt i 10 minuter på 175 grader. Alternativt steker du den som till en vanlig omelett och låter glida över på en tallrik när den stelnat på ytan. Lägg pannan över och vänd ner omeletten i stekpannan och stek färdigt några minuter till.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Tack, så kul att du uppskattade min frittata 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *